Kalender

De komende tijd kunt u zich op verschillende manieren verdiepen in de gemeenteraadsverkiezingen: 

Verkiezingsprogramma's

Raadpleeg de verkiezingsprogramma's en standpunten via websites en social media van de lokale partijen. 

Kieskompas

Vul het Kieskompas in en vergelijk de standpunten van lokale partijen met elkaar.

Verkiezingsdebat

U kunt het verkiezingsdebat terugkijken dat op 9 maart vanuit theater De Bussel werd uitgezonden.  Dit kunt u doen via het YouTube kanaal 'Gemeenteraad Oosterhout'. Vanwege een probleem met de internetverbinding hoort u de eerste vijf minuten alleen geluid, daarna komt het beeld erbij en worden geluid en belichting beter.

Verkiezingskrant

In de verkiezingskrant vindt u een overzicht van de deelnemende partijen en kandidaten, standpunten, interviews met de lijsttrekkers. 

10 maart, 19.30 uur de grote Oosterhoutse thuisquiz

Doe mee aan de thuisquiz met algemene vragen over Oosterhout en de gemeenteraadsverkiezingen. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden als team of individueel via www.eventjeswel.nl. De quiz zal worden gestreamd vanuit het lezerscaf├ę in Theek 5. Er zijn natuurlijk ook prijzen met een Oosterhouts tintje te winnen. 

12 maart, 10.00-16.00 uur Verkiezingsmarkt

In de binnenstad van Oosterhout staan op verschillende plekken de politieke partijen klaar om uw vragen te beantwoorden en meer te vertellen over hun standpunten. 

16 maart, 21.00-0.00 uur Uitslagenavond

De ORTS zendt de uitslagenavond uit vanuit theater De Bussel. U krijgt hier de tussenuitslagen te horen van de gemeenteraadsverkiezingen in Oosterhout. 

29 maart, 19.30 uur Raadsvergadering afscheid raadsleden en overhandiging geloofsbrieven nieuwe raadsleden

De raadsvergaderingen is openbaar toegankelijk in theater De Bussel en te volgen via het YouTube-kanaal van de gemeenteraad.

30 maart, 19.30 uur Raadsvergadering installatie nieuwe raad

De raadsvergaderingen is openbaar toegankelijk in theater De Bussel en te volgen via het YouTube-kanaal van de gemeenteraad.

Jongerenpanel Oosterhout

Het Jongerenpanel Oosterhout verbindt jongeren met de politiek. Wilt u meer weten? Kan dan op de Instagram van het jongerenpanel. 

Landelijke kalender gemeenteraadsverkiezingen

Als u ge├»nteresseerd bent in alle stappen in het proces van de gemeenteraadsverkiezingen dan kunt u de landelijke Verkiezingskalender Gemeenteraadsverkiezing downloaden.