Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Volmacht geven om te stemmen

Als u niet in de gelegenheid bent zelf te gaan stemmen (bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie) kunt u een andere kiezer machtigen dit voor u te doen. Zowel voor de verkiezing van Provinciale Staten als het waterschap vult u samen de achterkant van uw stempas in. Uw gemachtigde moet wel stemgerechtigd zijn voor hetzelfde waterschap als u. Uw stempas moet worden meegebracht, samen met een kopie van uw identiteitsbewijs. Dat mag om te stemmen maximaal 5 jaar zijn verlopen.

Wilt u een kiezer buiten Oosterhout voor u laten stemmen, vraag dan een volmachtbewijs aan. Regel dit voor 15 maart 2019. Deze volmacht kan niet worden ingetrokken.

 

Let op: alleen op het moment dat de gemachtigde zelf stemt, kan hij of zij ook namens u stemmen. Een gemachtigde mag maximaal voor 2 andere kiezers stemmen.

Schriftelijk verzoek

Naast het invullen van de achterkant kunt u ook een schriftelijk verzoek indienen. U kunt tot uiterlijk tot 15 maart 2019 doen. Volg hierbij de volgende stappen:

·         U en uw gemachtigde vullen het L8 formulier

·         Zorg ervoor dat het formulier is ondertekend;

·         Voeg een kopie van een geldig legitimatiebewijs toe;

·         Stuur het formulier en kopie legitimatiebewijs op naar Gemeente Oosterhout, t.a.v. Burgerzaken, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout.