Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Actief zijn en meedoen

Misschien heeft u moeite met het ontmoeten van andere mensen. U kunt bijvoorbeeld niet meer zelfstandig het huis uit. Of u bent eenzaam en maakt moeilijk nieuwe vrienden.

Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan familieleden en buren. Ook kunt u zich met uw hulpvraag melden bij het Sociaal Wijkteam Oosterhout. Het Wijkteam gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Ze kijken samen met u naar wat u zelf kunt doen en waar mensen uit uw omgeving u bij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken (u kunt koffie gaan drinken in een buurthuis òf misschien kunt u vrijwilligerswerk gaan doen).

Komt uit het onderzoek dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een scootmobiel, zodat u weer gemakkelijk ergens naar toe kunt. Maar er kan ook een dagbesteding voor u zijn.

De gemeente beslist welke voorziening u krijgt. Wel mag u een persoonlijk plan inleveren bij het Sociaal Wijkteam Oosterhout, waarin u aangeeft welke hulp u nodig denkt te hebben.

Meld uw hulpvraag bij het Sociaal Wijkteam Oosterhout. Dit mag u zelf doen, maar iemand anders (bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger) mag dat ook voor u doen. Heeft u niemand in uw omgeving die u met de melding kan helpen? De burgeradviseurs van Surplus Welzijn Oosterhout, helpen u graag.

Het Sociaal Wijkteam Oosterhout maakt een afspraak met u voor een gesprek. Bij dit gesprek mag ook iemand anders aanwezig zijn (bijvoorbeeld een familielid, kennis, de buurman of de burgeradviseur). 

Tijdens het gesprek bespreekt u uw hulpvraag met het Wijkteam. Het Wijkteam bespreekt met u de volgende zaken:

  • wat kunt u nog zelf?
  • wat kunnen mensen in uw omgeving voor u doen?
  • zijn er gemeentelijke voorzieningen die uw probleem kunnen oplossen?

Na het gesprek wordt een ondersteuningsplan geschreven. Staat in het ondersteuningsplan dat u een maatwerkvoorziening nodig heeft? Dan kunt u daarvoor een aanvraag doen bij de gemeente. Het is soms mogelijk om een maatwerkvoorziening als persoonsgebonden budget te ontvangen.

Meld uw hulpvraag bij het Sociaal Wijkteam Oosterhout. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0800-0162. 

Het Sociaal Wijkteam is ook te bereiken per e-mail via: info@sociaalwijkteam.nl

De gemeente kan om een eigen bijdrage vragen. Voor de hoogte van het bedrag kijkt de gemeente naar uw gezinssamenstelling, gezamenlijk inkomen en vermogen.