- op een algemene gehandicaptenparkeerplaats;
- op openbare parkeerplaatsen;
- voor onbepaalde tijd in een parkeerzone (u hebt geen parkeerschijf nodig).
In Oosterhout mag u op bovenstaande parkeerplaatsen gratis parkeren.
De parkeerkaart is overal in Nederland geldig (en ook in de meeste Europese landen).
Let bij het parkeren van het voertuig op betaald parkeren. Het verschilt namelijk per gemeente of u met gebruik van de parkeerkaart moet betalen of niet.
SOORTEN GEHANDICAPTENPARKEERKAARTEN
Er zijn drie soorten gehandicaptenparkeerkaarten:
- voor bestuurders
- voor passagiers
- voor instellingen
Gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders
Hebt u een geldig rijbewijs en bestuurt u zélf een auto? En kunt u met uw gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? Dan vraagt u een “Gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders” aan.
Gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers
Rijdt u met iemand anders mee en bent u van deur tot deur continu afhankelijk van de begeleiding van de bestuurder? En kunt u met uw gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? Dan vraagt u een “Gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers” aan.
Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen
Instellingen die hun bewoners met een auto/bus vervoeren, kunnen een “Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen” aanvragen. Deze kaart wordt ook wel instellingskaart genoemd. Met deze parkeerkaart kunnen instellingen meerdere bewoners tegelijk vervoeren, zonder dat de bewoners (ieder apart) een gehandicaptenparkeerkaart nodig hebben. Deze kaart kan alleen via een fysiek formulier worden aangevraagd. Dit formulier kunt u ophalen bij de info-balie of het kan u worden toegestuurd.