Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Kabel-en leidingwerkzaamheden, vergunning/instemming/melding

Onder de grond liggen netwerken van kabels en leidingen voor onder andere nutsvoorzieningen, (tele)communicatie en riolering. Graafwerkzaamheden aan de openbare weg voor uitbreiding en/of onderhoud van deze netwerken mogen alleen als er een vergunning en/of instemming van de gemeente is. 

Wilt u gaan graven, bijvoorbeeld in uw tuin of stoep? Meld dit door een formulier in te vullen zodat de gemeente Oosterhout een vergunning of instemming kan verlenen.

Formulieren

Formulier meldingen lasgat:
Zie artikel 4 van de nadere regels 2012 + artikel 5 van de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren 2013 (AVOI).

Formulier vergunning/instemming
Overige aanvragen

Melding

Voor het melden van niet ingrijpende of spoedeisende kabel-en leidingwerkzaamheden gebruikt u het Meldingsformulier Kabels en leidingen. Dit formulier vult u in en mailt u naar: kabelsenleidingen@oosterhout.nl 

Contactpersoon: De heer W. Christ, telefoonnummer 14 0162.

Vergunning/instemming

Voor het aanleggen, wijzigen, verplaatsen, verwijderen van kabels, buizen en ondergrondse objecten, moet u een vergunning/instemming aanvragen. Dat doet u met het formulier Vergunning/instemming Kabels en leidingen onderaan deze pagina.

Dit formulier vult u in en mailt u naar: vergunningenkabelsenleidingen@oosterhout.nl

Contactpersoon: De heer J. Leijten, telefoonnummer 14 0162.

 

Voor het aanleggen, wijzigen, verplaatsen en verwijderen van kabels, buizen en boven-en ondergrondse objecten vraagt u een vergunning/instemming aan bij de gemeente via het digitale formulier.

Vergeet de bijlagen (uitvoeringsplan en/of planning van het werk inclusief de fasering en werkvolgorde) mee te sturen. Zonder deze bijlagen wordt de aanvraag teruggestuurd. 

Voor meer informatie en voorwaarden neemt u contact op met de gemeente Oosterhout via telefoonnummer 14 0162.

De legeskosten zijn:

     

  • Per locatie voor een ononderbroken tracé € 380,65
  •  

  • Het tarief wordt verhoogd met één uurtarief van € 65,65 wanneer er meer dan één discipline (zoals gas én stroom) wordt aangevraagd
  •  

  • Werkzaamheden van niet ingrijpende of spoedeisende aard aard €68,80.
  •  

U krijgt hiervoor een factuur.