Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Parkeerbon

In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren. Dit heet parkeerbelasting. U betaalt deze belasting bijvoorbeeld bij de parkeerautomaten.

Betaalt u niet? Of betaalt u te weinig? Dan kunt u een parkeerbon krijgen. Dit is een naheffing voor de niet-betaalde parkeerbelasting. Heeft u een parkeerbon gehad? De parkeerbon noemen we ook wel een naheffingsaanslag. U krijgt binnen enkele weken een duplicaat naheffingsaanslag thuisgestuurd met alle relevante informatie over uw betaling. U hoeft hier niet op te wachten. U kunt de naheffingsaanslag ook direct betalen bij de gemeente. Neem dan wel uw parkeerbon mee.

Er is een verschil tussen een parkeerbon en een boete (bekeuring). Een boete krijgt u voor een overtreding. Bijvoorbeeld voor te hard rijden, door rood rijden of foutparkeren. U betaalt de boete aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Zo betaalt u een parkeerbon:

     

  • U ontvangt een brief van de gemeente.
  •  

  • In de brief staat hoeveel, hoe en voor wanneer u moet betalen.
  •  

Als u het niet eens bent met de parkeerbon (naheffingsaanslag), kunt u (schriftelijk) bezwaar maken bij de gemeente. Dit moet u binnen zes weken doen. Zodra u de duplicaat naheffingsaanslag heeft ontvangen moet u deze wel betalen tenzij u uitstel van betaling tijdens uw bezwaar heeft aangevraagd. In uw bezwaarschrift moet duidelijk staan waarom u het niet eens bent met de parkeerbon. Zodra u uw bezwaarschrift heeft ingediend krijgt u een ontvangstbevestiging van de gemeente en dat deze is doorgezet naar de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Er is geen vaste termijn waarbinnen de BWB dit bezwaarschrift afwerkt.

Als u een boete (aankondiging van beschikking) heeft gekregen krijgt u binnen 6 weken de acceptgiro van het CJIB. Hier staat op hoe u in bezwaar kunt gaan.

U betaalt uw parkeerbon aan de gemeente. Heeft u een verkeersboete gehad? Deze betaalt u aan het Centraal Justitieel Incassobureau.

Voor overige vragen neemt u contact op met de gemeente.