Beschrijving

Personen die in het gebied wonen waar betaald parkeren en/of vergunninghouderparkeren geldt, kunnen een parkeervergunning voor bezoekers aanschaffen. Deze vergunning is bedoeld voor het parkeren van “sociaal bezoek” en geldig voor de parkeerzone waarin de woning zich bevindt. Ontvangt u uw bezoek buiten de openingstijden van de winkels dan is het parkeren gratis en hoeft u geen parkeervergunning te gebruiken. Dit geldt voor maandag t/m donderdag en zaterdag na 18.00 uur, en op vrijdag in verband met de koopavond na 21.00 uur. Voor de overige tijden kunnen uw bezoekers tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de meeste betaalde en vergunninghoudersplaatsen in de zone waarin u woont. In de overzichten van de parkeerzones kunt u nagaan welke parkeerplaatsen door uw bezoekers gebruikt mogen worden. 
Zie dit overzicht van parkeerzones 1 t/m 6.

Via de link https://www.oosterhout.nl/inwoners/verkeer/parkeren/vergunninghoudersparkeren/ vindt u de parkeerzones. 

Voorwaarden e-loket parkeren (vanaf 1 december 2021)

  • De aanvrager dient in de Basisregistratie Personen ingeschreven te zijn op een adres gelegen in het betaald parkeren /vergunningengebied;
  • Per woning kan maximaal 1 bezoekersvergunning worden aangevraagd. 

U kunt een digitale bezoekersvergunning aanvragen via het e-loket parkeren.  Hier logt u in via DigD.

Hoe werkt de bezoekersvergunning:

Voordat u de bezoekersvergunning wilt gebruiken moet u de webapp 2Park installeren. De link van de 2Park app is: https://mijn.2park.nl/login (u kunt de 2Park app niet downloaden in de App Store of Google Playstore). Nadat u de bezoekersvergunning heeft aangevraagd ontvangt u een e-mail waarin wordt uitgelegd hoe u een persoonlijk account in 2Park aanmaakt en gebruikt. Lees hier meer over 2Park

In de webapp 2Park kunt u uw bezoekersvergunning opwaarderen. U kunt kiezen uit een saldo van € 5,00, € 10,00 of € 20,00. In deze webapp 2Park moet u het kenteken van uw bezoeker(s) invoeren met een begin- en eindtijd. De parkeerkosten worden automatisch van het saldo afgehaald. 

Mocht het inloggen niet lukken of bent u niet in het bezit van een computer of smartphone, dan kunt u contact opnemen met de infobalie (receptie) van het stadhuis via het telefoonnummer 14 0162. Zij zullen u dan verder helpen.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen.

Tarief 2023:

  • Bezoekersvergunning: € 0,50 per uur.