Beschrijving

Mensen die in het gebied wonen waar betaald parkeren en/of vergunninghouderparkeren geldt, kunnen kraskaarten (“bezoekersvergunningen” of parkeerkraskaart) aanvragen. Deze parkeerkraskaart is bedoeld voor het parkeren van “sociaal bezoek”. De kraskaart is geldig voor de directe omgeving van de woning. De straten waar geparkeerd mag worden, staan op de kraskaart vermeld. De kraskaart is één dag geldig; deze dag moet worden weggekrast. 

Kraskaarten kunnen worden aangevraagd bij de balie Burgerzaken. Legitimatie is verplicht. Daarnaast kunnen kraskaarten eveneens worden aangevraagd via de website en online betaald worden via creditcard of iDeal. Dit kan alleen als u beschikt over een DigiD.

De kraskaarten zijn één jaar geldig vanaf de datum van afgifte.

  • Kraskaarten worden per 4 stuks verkocht
  • Aan de aanschaf van kraskaarten zit géén maximum verbonden, zij mogen onbeperkt worden aangeschaft

Voor sociaal bezoek in de vergunninghoudersgebieden kan de kraskaart worden ingezet. Deze wordt nog steeds (tot nader order) verkocht. Deze is na aankoop 12 maanden geldig. Op het moment dat parkeervergunningen worden gedigitaliseerd stopt de verkoop van kraskaarten. De start van de digitalisering is gepland in het najaar van 2021.

Benodigde gegevens:

  • legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs)
  • DigiD   (bij aanvraag kraskaarten via de website)

  • De aanvrager dient in de Basisregistratie Personen ingeschreven te zijn op een adres gelegen in het betaald parkeren /vergunningengebied;
  • De kraskaart is alleen geldig op de weggekraste datum;
  • Parkeren is alleen toegestaan in de op de vergunning vermelde straten c.q. terreinen;
  • Via de link https://www.oosterhout.nl/inwoners/verkeer/parkeren/vergunninghoudersparkeren/ vindt u de parkeerzones. 

U kunt digitaal kraskaarten aanvragen, via het formulier 'Kraskaarten digitaal bestellen' onderaan deze pagina.

Een aantal producten kunt u op verschillende manieren bij de gemeente Oosterhout aanvragen. Persoonlijk aan de balie met een geldig legitimatiebewijs, een machtiging voorzien van een handtekening en een geldig legitimatiebewijs als u voor iemand anders kraskaarten komt halen of via de gemeentewinkel met uw DigiD.

Als u ervoor kiest om via DigiD een product aan te vragen, kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode.

U gaat hierbij een transactie met de overheid aan. Na het invullen van het elektronisch formulier (uw naam/adres/woonplaats/BSN zijn al ingevuld) ontvangt u altijd een bevestiging van uw aanvraag/bestelling van een product via email. Een product dat via DigiD is aangevraagd wordt binnen 4 werkdagen aan u toe gezonden. De (eventuele) betaling verloopt tijdens uw aanvraag via DigiD door middel van creditcard of iDEAL.

Klik voor meer informatie over DigiD, het digitaal aanvragen en betalen via DigiD.

 

 

U moet een afspraak maken voor uw bezoek aan het stadhuis.

Tarief 2021:

  • kraskaart: € 2,00 per dag