Beschrijving

Inleiding
Bedrijven die (tijdelijk) herstel-, onderhouds- of daarmee gelijk te stellen werkzaamheden moeten verrichten binnen het gebied waar vergunninghoudersparkeren en/of betaald parkeren geldt, kunnen een parkeervergunning (onderhoudsvergunning) aanvragen. Deze vergunning is geldig op alle vergunning­houders en betaalde parkeerplaatsen. De vergunning kan worden afgenomen voor een periode van 1 week, 1 maand of 1 jaar.  

Een onderhoudsvergunning kan alleen worden aangevraagd door bedrijven die herstel-, onderhouds- of daarmee gelijk te stellen werkzaamheden verrichten én waarbij het noodzakelijk is dat het voertuig voor het uitvoeren van die werkzaamheden in de onmiddellijke omgeving van de betreffende locatie moet kunnen worden geparkeerd.

 

Een parkeervergunning wordt uitgegeven op kenteken; op één vergunning kunnen maximaal 3 kentekens worden vermeld.

 

Een nieuwe parkeervergunning kan alleen worden aangevraagd bij de balie Burgerzaken van het stadhuis. De balie Burgerzaken is geopend:

  • Op afspraak van maandag t/m woensdag van 09.00 tot 17.00 uur; 
  • Op afspraak donderdag van 09.00 tot 17.00 uur;
  • Op afspraak vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur.

Houdt u er rekening mee dat de vergunning pas uitgegeven wordt als u het verschuldigde bedrag betaald heeft.

Vanaf 1 juli 2021 kunnen nieuwe parkeervergunningen alleen nog digitaal worden aangevraagd. E-herkenning is hiervoor vereist. ZZP-ers mogen ook gebruik maken van DigiD.

 

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente via www.oosterhout.nl/contact, of telefonisch via 14 0162 

Bij vermissing van een parkeervergunning hoeft er geen aangifte te worden gedaan bij de politie. U kunt op afspraak langskomen op het gemeentehuis. Er wordt dan kosteloos een duplicaat van uw vergunning verstrekt.

 

 

Tarieven 2021:

Onderhoudsvergunning, week: € 19,30

Onderhoudsvergunning, maand: € 47,10

Onderhoudsvergunning, jaar: € 565,20