Beschrijving

Bent u door ziekte, ouderdom of door uw handicap niet in staat uzelf lokaal te verplaatsen? Waardoor u bijvoorbeeld geen boodschappen meer kunt doen, uw contacten kunt onderhouden of aan maatschappelijke activiteiten deel kunt deelnemen? Dan is de scootmobiel wellicht een passende oplossing voor u.

ANWB AutoMaatje 

Met ANWB Automaatje vervoeren vrijwilligers minder mobiele inwoners tegen een geringe onkostenvergoeding. Dit wordt gecoördineerd door Oosterhout voor Elkaar.

Mobiliteitsconsulenten (Surplus)

Mobiliteitsconsulenten zijn vrijwilligers die inwoners helpen met hun vragen over mobiliteit.

Bij vragen over reizen met het openbaar vervoer en andere (lokale) vervoersmogelijkheden, zoals de (elektrische) fiets en vrijwillige vervoersinitiatieven, zoals ANWB AutoMaatje.

Zij helpen inwoners met vragen over het gebruik van de OV-chipkaart of als zij een persoonlijk reisadvies willen op basis van persoonlijke reisbehoefte en mogelijkheden.

Ook assisteren zij inwoners die reizen met het openbaar vervoer in de praktijk willen uitproberen en het fijn vinden als er iemand meereist om in de praktijk te laten zien hoe het OV werkt.

 

U kunt zich aanmelden bij het Sociaal team wanneer u in gesprek wil gaan over de mogelijkheden in uw vervoersvraag.

Samen met de consulent kunt u onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om (weer) zelfstandig aan de maatschappij deel te kunnen nemen.

 

Het Sociaal team Oosterhout is op verschillende manieren te bereiken:

Als u wilt, kunt u zelf een nieuwe of tweedehands scootmobiel aanschaffen. Bij een aantal leveranciers is het ook mogelijk om een scootmobiel te huren (bijvoorbeeld alleen in de zomermaanden). 

Eigen bijdrage

Voor deze voorziening geldt een eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie over de eigen bijdrage op de website van het CAK of bel 0800-1925 (gratis). Bent u getrouwd of hebt u een partner? En is minimaal één van u nog geen 66 jaar en 4 maanden (AOW-leeftijd)? Dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Scootmobielpool

De scootmobielpool met een breng- en haalservice is een gratis voorziening voor cliënten waarbij uit het onderzoek is gebleken dat voor hen een standaard scootmobiel een passende oplossing is en die deze voorziening niet zelf willen aanschaffen (bijvoorbeeld omdat zij deze maar af en toe willen gebruiken). De pool is ook voor de cliënten die geen eigen scootmobiel kunnen aanschaffen (bijvoorbeeld vanwege financiële redenen).