Beschrijving

Wanneer u een ongeluk ziet gebeuren in een speeltuin, bel dan eerst de hulpdiensten. Komt het ongeluk door een kapot speeltoestel? Dan kunt u hiervan ook een melding maken bij de gemeente. De gemeente komt het toestel dan controleren en repareren. Ook als u ziet dat een speeltuin of -toestel onveilig is zonder dat er iets gebeurd is, kunt u dit bij de gemeente melden.

Alle speelterreinen van de gemeente en de toestellen die erop staan, worden jaarlijks gecontroleerd. Hiervoor komt een onafhankelijk inspectiebedrijf bij elk speelveldje langs. De andere keren komt de gemeente zelf langs om te inspecteren.

De gemeente is niet verantwoordelijk voor de veiligheid van losse toestellen die er door anderen bijgeplaatst zijn. Denk hierbij aan losse trampolines en glijbaantjes. Ook is de gemeente niet verantwoordelijk voor speelvelden van anderen. Een onderneming die een speelplaats heeft, moet deze op eigen grond plaatsen en hem ’s nachts afsluiten.

U kunt een melding bij de gemeente doen over een gevaarlijk speelterrein of over een ongeval daarop. Let hierbij op het volgende:

  • Het speeltoestel moet door de gemeente geplaatst zijn.
  • Het gaat om een speelterrein van de gemeente.

U doet uw melding over speeltoestellen bij de gemeente. Dit kunt u via de website of telefonisch doen.

Telefonisch: bel 14 0162, via de website: contactformulier