Beschrijving

De gemeente Oosterhout heeft drie vormen van een vervoersvoorziening:
 
  1. een collectieve vervoersvoorziening (bijvoorbeeld de deeltaxi): dit is een wmo-voorziening die aan u toegekend kan worden als u lichamelijke beperkingen ervaart, waardoor u niet meer aan het normale maatschappelijke verkeer kunt deelnemen. Iedereen (dus niet alleen mensen met een Wmo-indicatie) kan van deze algemene voorziening gebruik maken;
  2. een individuele vervoersvoorziening (bijvoorbeeld een driewielfiets, een scootmobiel): dit is een wmo-voorziening die aan u toegekend kan worden als een algemene of collectieve vervoersvoorziening geen passende oplossing voor u biedt. De individuele vervoersvoorziening kan ook als aanvulling op een algemene of collectieve voorziening worden verstrekt;
  3. een vervoersvoorziening in natura: dit is een wmo-voorziening die door Welzorg aan u in bruikleen verstrekt kan worden. Onderhoud en reparaties zijn dan volledig geregeld. Welzorg biedt een 24-uurs service aan huis of op lokatie.

U kunt voor een vervoersvoorziening in aanmerking komen als u (als gevolg van lichamelijke beperkingen of ongemakken) niet goed meer in staat bent om deel te nemen aan het maatschappelijke verkeer om bijvoorbeeld boodschappen te doen, te winkelen, op visite te gaan of een vereniging te bezoeken). Het gaat over vervoer binnen Oosterhout èn de regio.
 
Bij tijdelijk "ongemak" (bijvoorbeeld als gevolg van een operatie / ongeluk) moet u voor een vervoersvoorziening contact opnemen met een thuiszorgwinkel van Thebe. U kunt in dit geval géén gebruik maken van een vervoersvoorziening via de gemeente.

Voor meer informatie over een gemeentelijke vervoersvoorziening, kunt u contact opnemen met het Sociaal Team Oosterhout.

Voor meer informatie over een tijdelijke vervoersvoorziening, kunt u terecht bij Medipoint Thebe, Heuvelstraat 1b, 4901 KD  Oosterhout, telefoonnummer (088) 10 20 100.