Speerpunt

In 2030 staat de gemeente Oosterhout stevig op de kaart. Dat is onze toekomstvisie. En natuurlijk zijn we al druk bezig om de eerste stappen in die richting te zetten.

Genieten is daarbij een van onze speerpunten. We zorgen er voor dat inwoners en bezoekers zich in de stad en de kerkdorpen goed kunnen vermaken met sport, cultuur, natuur en evenementen. Dat kunnen we alleen bereiken in een samenwerking met  inwoners, ondernemers en instellingen. Ondertussen doen we alles wat we doen zo duurzaam mogelijk.

Genieten

De mens is er niet alleen op de wereld om te werken en te wonen en dat geldt in versterkte mate voor de Oosterhouters. Zij hechten meer dan gemiddeld waarde aan de kwaliteit van het leven en het genieten daarvan.

Activiteiten op het gebied van sport, cultuur en evenementen worden dan ook druk bezocht, niet alleen door de Oosterhouters zelf, maar ook door inwoners van omliggende gemeenten en door toeristen, die hier prima kunnen overnachten op kleine campings en recreatieparken, in hotels en B&B’s.

Het historisch bepaald erfgoed biedt een waardevolle basis voor een actieve bevolking: de binnenstad met eeuwenoude gebouwen, de Heilige Driehoek, de parken en pleinen, de ingetogen kerkdorpen. Het zijn cadeaus uit het verleden, die we uitpakken en waar we iets mee doen.

De gemeente draagt zorg voor een aantal belangrijke accommodaties op sport- en cultuurgebied: recreatieoord De Warande, theater De Bussel en een bijna ontelbare hoeveelheid sportvelden en -hallen. Een groot aantal actieve verenigingen en andere organisaties bouwt op al die voorzieningen een gevarieerd activiteiten- en evenementenaanbod, waarbij zeker carnaval, kermis, Parkfeest en diverse feestelijkheden in het winkelcentrum genoemd moeten worden.

Een groot aantal opgaves en programma’s waarin de gemeente een rol speelt, levert een bijdrage aan deze doelen. We noemen als voorbeelden:

  • Bruisende Binnenstad,
  • de stadsspeeltuin,
  • kermis en binnenstad,
  • recreatieparken,
  • de Zomerkaravaan,
  • de kinderboerderij,
  • toeristisch beleid,
  • evenementenbeleid.

De andere speerpunten

De andere twee speerpunten zijn:

Oosterhout werkt

Bouwen aan onze toekomst