In maart afvalweken in Oosterhout

Week van de Afvalhelden: 6 t/m 12 maart

In heel Nederland zetten zo’n 30.000 medewerkers zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het draaiende houden van milieustraten, het schoonhouden van onze straten, plantsoenen en riolen, het vervoeren van ons afval en het recyclen en verwerken ervan. Tijdens de Week van de Afvalhelden, van 6 tot en met 12 maart 2023, zet Nederland deze medewerkers in het zonnetje. Want bij wind en regen, in tijden van crisis, ‘s nachts en op feestdagen: het werk van onze AfvalHelden gaat altijd door. En dat is maar goed ook, want zonder hen zou ons land een stuk minder schoon, gezond en veilig zijn. Hun werk doet ertoe! Dat geldt voor alle Afvalhelden, van de inzameling en het transport tot de groenbeheerders en de verwerking. In Oosterhout kennen we nog meer afvalhelden en dat zijn de ZAPpers (ZwerfafvalPakkers). Tijdens de week van de Afvalhelden zetten we een aantal ZAPpers in het zonnetje. 

Wat kun jij doen voor de Afvalhelden? 

Wil jij de Afvalhelden in Oosterhout ook bedanken voor hun harde werk? Goed nieuws, dat kan op veel verschillende manieren! Steek bijvoorbeeld je duim op als je een Afvalheld aan het werk ziet, of wacht geduldig in een zijstraatje totdat je de vuilniswagen kan passeren. Behoefte aan meer inspiratie? Kijk op de pagina van de Week van de Afvalhelden. Wil je de Afvalhelden online een leuke boodschap meegeven? Gebruik dan #AfvalHelden.

Oosterhout Schoon Week: 13 t/m 19 maart

Van 13 tot en met 19 maart is het Oosterhout Schoon Week. Deze week roepen we scholen, verenigingen, organisaties, buren, bedrijven en verder iedereen op om ook schoon te maken. Door in deze week schoon te maken laten we elkaar zien dat een schone leefomgeving belangrijk is. Vaak lopen mensen aan zwerfvuil voorbij. Pas als je zelf aan het opruimen slaakt gaan je ogen open voor wat er allemaal op de grond ligt. Deze bewustwording willen we meegeven aan de jeugd en aan iedereen die nog niet aan het ZAPpen is. 

Op doemee.oosterhout.nl worden alle opruimacties verzameld, die deze week gaan plaatsvinden. Ben je van plan om met een groep mee te doen, zet je project er dan bij op deze pagina. 

Opruimacties Samen Oosterhout Schoon: doe jij ook mee?

Tijdens de Oosterhout Schoon Week worden verschillende opruimacties georganiseerd, waar je individueel, als familie of als groepje aan mee kan doen. De verzamelpunten zijn te herkennen aan de Samen Oosterhout Schoon vlag. 

  • Maandag 13 maart: van 14:30 tot 16:00 uur verzamelen bij Markkant
  • Dinsdag 14 maart: van 10:00 tot 11:30 uur verzamelen bij winkelstrip Tempelierstraat
  • Donderdag 16 maart: van 10:00 tot 12:30 uur verzamelen bij het MEK
  • Vrijdag 17 maart: van 10:00 tot 12:30 uur verzamelen bij SCO
  • Zaterdag 18 maart: van 11:00 tot 12:30 uur verzamelen bij TSC

Ook mensen die niet ingeschreven staan als ZAPper zijn welkom. Voor extra grijpers, ringen, zakken en dergelijke wordt gezorgd. 

Familiemiddag: meld je aan!

Kom je woensdag 15 maart met je kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes ZAPpen? We verzamelen bij de speeltuin in het Slotpark en gaan ongeveer een uurtje op pad. Achteraf is er wat lekkers. Aanmelden is daarom fijn. Laat even weten met hoeveel jullie komen op  schoon@oosterhout.nl
Vanaf 13.30 uur gaan we op pad om zwerfafval te vinden en op te ruimen. Om 14:30 uur drinken en eten we wat lekkers.