Containers, kratten en zakken

Er zijn 3 soorten containers:

  • grijze container voor rest afval
    (de nieuwe containers voor restafval hebben een groene romp met een grijs deksel)
  • groene container met groen deksel voor GFT
  • groene container met blauw deksel voor papier

De rest en papier containers zijn verkrijgbaar in 2 verschillende maten: 140 liter en 240 liter. De GFT container is verkrijgbaar in 140L

Extra container

Het is mogelijk om extra containers aan te vragen. Hiervoor kunt u bellen met 0800-333 66 99. Voor een tweede restafvalcontainer betaalt u eenmalig € 79,- Daarnaast betaalt u het vaste ledigingstarief en kilotarief. Een tweede GFT container kunt u kosteloos aanvragen. Daarnaast betaalt u het vaste ledigingstarief. Vanaf een derde GFT container betaalt u ook eenmalig € 79,- en daarnaast het vaste ledigingstarief.

Omwisselen containers

Mocht uw container te groot of te klein zijn dan kunt u eens per kalenderjaar gratis van container veranderen. Voor elke extra keer wisselen per kalenderjaar betaalt u € 59,25. Hiervoor kunt u bellen met de Helpdesk Afval op 0800-333 66 99.

Container vermist of kapot

Meld een vermiste of kapotte container direct aan de Helpdesk Afval (0800-333 66 99). Bij vermissing wordt uw container geblokkeerd. Na een (digitale) aangifte bij de politie krijgt u van de gemeente een nieuwe container. Het bewijs van aangifte kunt u versturen via het contactformulier.

Betaalzakken (tariefzakken)

Betaalzakken kunnen gebruikt worden als een hoogbouw adres geen ondergrondse container binnen loopafstand heeft of bijvoorbeeld als een inwoner niet ingeschreven staat bij de gemeente Oosterhout.

De blauwe tariefzakken worden in de huisvuilroute ingezameld, gelijktijdig met de grijze containers en moeten ook op de verzamelplekken worden aangeboden. Blauwe tariefzakken zijn per stuk € 3,66 Ze zijn alleen verkrijgbaar per rol van 20 zakken. Om de blauwe tariefzakken te bestellen kunt u bellen met 14 0162. of mailen naar bedrijfsafval@oosterhout.nl 

Krat

Sommige hoogbouwadressen kunnen oud papier en karton aanbieden in kratten. Meld een vermiste of kapotte krat aan de Helpdesk Afval. (0800 - 333 66 99) U ontvangt binnen maximaal 10 werkdagen gratis een nieuwe krat.

Containerslot

U kunt tegen betaling een speciaal slot op uw restcontainer(s) laten monteren. Dit is een codeslot dat op de bovenkant van de container komt. Dit slot gaat bij het legen automatisch open. U mag niet zelf een hangslot op de container bevestigen, omdat de vuilniswagen uw container dan niet kan legen. U kunt het slot digitaal aanvragen en afrekenen via het aanvraagformulier containerslot. De kosten van een slot zijn € 41,75 Dit is inclusief montage.

Gebruiksaanwijzing

Helpdesk afval

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de Helpdesk afval via telefoonnummer 0800-333 66 99 (gratis).
De helpdesk is elke werkdag bereikbaar van 08:00 tot 18:00 uur