Lespakket afval

Voor basisscholen is er een lespakket Weg met afval in Oosterhout beschikbaar. Met deze lesboekjes leren kinderen van verschillende groepen in het  basisonderwijs meer over afval scheiden en het voorkomen van (zwerf-) afval. Basisscholen kunnen ook een bezoekje brengen aan de milieustraat in Oosterhout, zodat kinderen met eigen ogen kunnen zien waar het afval van alle Oosterhouters naar toe gaat.

Voor het basisonderwijs

#wegmetAfval in Oosterhout is een lespakket over afval en zwerfafval in de gemeente Oosterhout. De lessen gaan uit van de directe leefomgeving van kinderen: ‘Wat mag er bij het plastic afval? Hoe ga ik om met zwerfafval en wat kan ik zelf thuis en op school doen?’. Verder is er aandacht voor grote thema’s als plastic soep, circulaire economie en een duurzame toekomst. De lessen bestaan uit inspirerende opdrachten waardoor kinderen zelf in actie komen. Er zijn drie versies beschikbaar: voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw.

Lespakket aanvragen?

#wegmetAfval in Oosterhoutis gratis beschikbaar voor alle basisscholen binnen de gemeente. Het pakket is het hele jaar door te gebruiken. Scholen kunnen er ook voor kiezen om aan te sluiten bij landelijke initiatieven zoals de Landelijke Opschoondag die ieder jaar in maart wordt gehouden. Het lespakket kan eenvoudig aangevraagd worden door een mail te sturen naar schoon@oosterhout.nl 

Bekijk een voorbeeld (pdf, 2.25 mb)
Lees meer over het lespakket in de flyer
 (pdf, 1.07 mb)

Hieronder vind je de handleiding voor de docenten.

Onderbouw (hoort bij werkboekje groep 1, 2 en 3) (pdf, 4,22 mb)

Middenbouw (hoort bij werkboekje groep 4, 5 en 6) (pdf, 740 kb)

 

Bovenbouw (hoort bij werkboekje groep 7 en 8) (pdf, 2,12 mb)