Milieupas

De milieupas is een kaartje op bankpasformaat en is te gebruiken: 

  • Als toegangsbewijs tot de milieustraat aan het Wilhelminakanaal Oost 7 in Oosterhout 
  • Voor het openen van de ondergrondse containers

Bewaar uw pas goed!

Wij raden u aan om deze waardevolle pas net zo goed te bewaren als uw bankpasje. Als de milieupas in verkeerde handen valt, kunnen anderen namelijk hun afval storten op uw kosten. Voor een goede werking van de pas is het belangrijk dat er geen gaatje of scheur in de pas zit. Ga vooorzichtig met uw milieupas om, hitte magnetische velden, straling en beschadigingen kunnen uw pas onbruikbaar maken. 

Milieupas en verhuizen

De milieupas is gekoppeld aan uw adres. Bij verhuizing moet de pas achterblijven op het oude adres. Mocht het voorkomen dat er in uw nieuwe huis geen milieupas is achtergelaten, dan kunt u kosteloos een nieuwe pas aanvragen. Bel hiervoor naar 0800-333 66 99 en geef hierbij aan dat er geen pas is achtergebleven. U ontvangt dan een milieupas via de post.

Verlies van de milieupas

Bel direct het gratis telefoonnummer 0800-333 66 99. De pas wordt dan geblokkeerd, zodat anderen er geen gebruik van kunnen maken. Vraag daarna een nieuwe pas aan.

Aanvragen nieuwe milieupas

Als uw milieupas kapot is of kwijt dient u zelf te betalen voor vervanging. 

Een nieuwe milieupas kost  € 11,50 en kunt u op de volgende manieren aanvragen:  

  • Digitaal: Aanvraagformulier nieuwe Milieupas U betaalt door middel van een internetbetaling (hier heeft u DigiD voor nodig) en u krijgt de nieuwe milieupas met de post.
  • U gaat naar het stadskantoor aan het Slotjesveld. Bij de receptie kunt u met pin betalen. U krijgt de milieupas dan direct mee. 

Het kan 24 tot 48 uur duren voordat de pas geactiveerd is en gebruikt kan worden.

Milieupas kapot?

Werkt uw milieupas niet meer? Kleine scheurtjes kunnen er voor zorgen dat de pas het niet meer doet. Ook kan het zijn dat de ondergrondse container kapot is. Om na te gaan of uw milieupas kapot is of de ondergrondse container kunt u bellen naar de afvalhelpdesk op telefoonnummer 0800-333 66 999 (gratis) Als u uw milieupas bij de hand houdt tijdens het telefoongesprek kunnen we u nog beter van dienst zijn.  

Meer informatie?

Voor vragen over de milieupas belt u telefoonnummer 0800-333 66 999 (gratis). Klik op de link voor een voorbeeld van de voor -en achterkant van de Milieupas (pdf bestand, 108 kb). Bij xxxx staat bij u het pasnummer.

Helpdesk afval

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de Helpdesk afval via telefoonnummer 0800-333 66 99 (gratis).
De helpdesk is elke werkdag bereikbaar van 08:00 tot 18:00 uur