Asbest

U mag pas starten met het verwijderen van het asbest als u na het indienen van uw sloopmelding een brief heeft ontvangen waaruit blijkt dat u het asbest zelf mag gaan verwijderen of als u niet binnen 5 werkdagen na het indienen van de sloopmelding een reactie heeft ontvangen.

Asbest kunt u aanbieden bij de milieustraat. Asbest dient thuis dubbel verpakt te worden in speciale folie die gratis verkrijgbaar is bij de milieustraat. De folie is 0,2 mm dik. Alle openingen moeten afgeplakt worden. Het asbest mag niet uit de zak steken, maar moet volledig afgedekt zijn. U kunt maximaal 35m2 asbest aanbieden. Het aanbieden van asbest is gratis. Het is verplicht hier altijd een ingevuld stortbewijs asbest of asbestverdacht materiaal bij in te leveren. 

Formaat:

  • Afname per meter vanaf de rol. De zak is ongeveer 1,10 breed en is aan 2 kanten dicht (tunnel). Houd rekening dat je voor een stuk van 1,5 bij 1,5 dus minstens 3 meter nodig heeft als u de zak aan 1 kant open zou knippen.

U moet bij het verwijderen van meer dan 1m2 asbest altijd een sloopmelding doen. U doet een melding via de pagina van het omgevingsloket

Bij het inleveren van de door u aangeboden asbest dient u een stortbewijs asbest in te leveren waarin u verklaart waar het asbest vandaan komt. 

Het stortbewijs asbest kunt u gratis ophalen bij de milieustraat.

Op de milieustraat staat een container waarin het asbest wordt opgeslagen. Laat een medewerker van de milieustraat weten dat u asbest bij u heeft. De container wordt dan voor u geopend. U bent zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van het asbest in de container.

Via de pagina Slopen en asbest kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het slopen.