Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Asbest

Asbest kunt u aanbieden bij de milieustraat. Asbest dient thuis verpakt te worden in speciale folie die verkrijgbaar is bij de milieustraat. Voor de folie moet u betalen. Het aanbieden van asbest is gratis. U kunt maximaal 35m2 asbest aanbieden. De folie is 0,2 mm dik. Alle openingen moeten afgeplakt worden. Het asbest mag niet uit de zak steken, maar moet volledig afgedekt zijn.  

Formaat:

  • Afname per meter vanaf de rol. De zak is ongeveer 1,10 breed en is aan 2 kanten dicht. (tunnel) Houd rekening dat je voor een stuk van 1,5 bij 1,5 dus minstens 3 meter nodig heeft als u de zak aan 1 kant open zou knippen. 

Via de pagina Tarieven kunt u nagaan wat het folie kost.   

Op de milieustraat staat een afgesloten container waarin het asbest wordt opgeslagen. Laat een medewerker van de milieustraat weten dat u asbest bij u heeft. De container wordt dan voor u geopend. U bent zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van het asbest in de container.

U moet altijd een sloopmelding doen als u asbest gaat verwijderen. U doet een melding via de pagina van het omgevingsloket.

Via de pagina Slopen en asbest kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het slopen.