Afvalhelden

Nomineer je favoriete ZAPheld

In heel Nederland zetten zo’n 30.000 medewerkers zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het draaiende houden van milieustraten, het schoonhouden van onze straten, plantsoenen en riolen, het vervoeren van ons afval en het recyclen en verwerken ervan. Tijdens de Week van de Afvalhelden, van 6 tot en met 12 maart 2023, zet Nederland deze medewerkers in het zonnetje. Want bij wind en regen, in tijden van crisis, ‘s nachts en op feestdagen: het werk van onze AfvalHelden gaat altijd door.

En maar goed ook, want zonder hen zou ons land een stuk minder schoon, gezond en veilig zijn. Hun werk doet ertoe! Dat geldt voor alle AfvalHelden, van de inzameling en het transport tot de groenbeheerders en de verwerking.

In Oosterhout kennen we nog meer afvalhelden en dat zijn de ZAPpers (ZwerfafvalPakkers) Deze week willen we graag 1 of meerdere ZAPpers extra in het zonnetje zetten!

Nomineer je ZAPHeld

Welke ZAPper verdient het om eens extra in het zonnetje gezet te worden. Wie zet zich bovengemiddeld in of is de stille maar drijvende kracht achter jullie schone buurt? Nomineer nu je favoriete ZAPper. Schrijf een wervende motivatie waarom jouw favoriet in aanmerking moet komen.  

We beoordelen de nominaties op motivatie en / of aantal keer dat de persoon genomineerd wordt. 

Nomineren kan door het invullen van het formulier: Nominatie formulier

Wat kan je nog meer doen voor je Afvalheld

Wil jij de AfvalHelden in Oosterhout ook bedanken voor hun harde werk? Goed nieuws, dat kan op veel verschillende manieren! De één nog makkelijker dan de ander. Steek bijvoorbeeld je duim op als je een AfvalHeld aan het werk ziet, of wacht geduldig in een zijstraatje totdat je de vuilniswagen kan passeren. Behoefte aan meer inspiratie? Kijk op de pagina van de Week van de Afvalhelden

Wil je de AfvalHelden online een leuke boodschap meegeven? Gebruik dan #AfvalHelden