John Martens

“Na mijn komst uit het ziekenhuis, was mijn eerste doel om weer een regulier dagelijks leven te kunnen gaan leiden. Na een aantal maanden, is dit op een mooie manier het geval geweest. Mijn volgende doel werd een terugkeer op de tennisbaan. Op een niveau dat passend was bij mijn tijd vóór mijn ic-opname. Ook daar zat de vooruitgang er mooi en snel in én kreeg ik het gevoel dat ik dat voor een heel groot deel zelf in de hand had.

Bij de najaarscompetitie heb ik slechts één dubbelwedstrijd gespeeld. Ik wilde verder werken aan mijn rentree, toen de 2e golf coronamaatregelen zorgde voor het afbreken van de competitie. Op dit moment speel ik ongeveer om de dag een enkelspel, variërend van een uur tot anderhalf uur. Dat loopt goed, zónder dat ik adempauze op een bankje in hoef te bouwen.

De volgende stap is de tennissport in volle glorie te mogen beleven. Mooi weer, een hele competitiedag tennis kijken en meeleven met mensen op de baan, zelf weer elke week een dubbelspel spelen, samen overwinningen vieren en samen een verlies goed oppakken. Dat alles met af en toe een pauze op een vol en zonnig terras. Met op het einde van de dag nog uren samenzijn met een hapje en een drankje.

Mijn eigen herstel had ik blijkbaar zelf in de hand en is goed verlopen. Het perspectief voor volgend jaar zullen we met zijn állen moeten verdienen. Ik vind het in elk geval ruim de moeite waard om mijzélf nu aan de gestelde regels te houden. Om dat mogelijk te gaan maken.”