Sandra de Vaan

"Wat een bijzonder jaar was 2020! Het begon fantastisch met vier avonden stralen op het mooie podium van theater de Bussel in de ‘Oosterhoutste Nieuwjaarsrevue’! Mezelf toen niet realiserende dat dat het laatste optreden in de Bussel zou zijn dit jaar, want ik had nog veel mooie projecten in mijn agenda staan. Daarna hadden we in februari nog een heerlijke Carnaval in Kaaiendonk. Een paar weken later zat iedereen thuis en was alles dicht. Zo bizar! Ik sta zelf voor de klas in groep 1-2 op OBS de Pionier. Online les geven aan kleuters, het was een uitdaging. Op zich kon ik daar mijn hobby (acteren) wel weer in kwijt met het maken van meerdere leuke educatieve filmpjes. Maar kleuters leren door te spelen en samen te zijn, dus die lockdown was niet ideaal. Maar het was niet anders.

Toen kwamen ook de volgende nare beslissingen. Wat gaat er nog door van de geplande stukken waar ik in zou spelen? Repetities mochten niet doorgaan. Geen voorstelling met mijn vrienden in de Bussel in mei, met in deze tijd wel een bijzondere titel: 'Het leven is een dodelijke ziekte en dat is maar goed ook!'. Ook onze jaarlijkse voorstelling van musicalvereniging Con Brio, de musical ‘Young Frankenstein’ werd een jaar vooruitgeschoven. In januari hopen we de repetities weer op te pakken.

In mijn omgeving had ik weinig mensen die te maken hadden met corona, dus het bleef lang ‘de ver-van-mijn-bed-show’, maar toch kreeg ik helaas net zoals de rest van het gezin half oktober een positieve testuitslag. Even schrikken, maar gelukkig weinig klachten. Een vreemde gewaarwording was het verdwijnen van smaak en geur. Fijn dat die na een kleine vier weken weer terug waren. De rest van mijn gezin is ook redelijk snel weer helemaal hersteld.

Door ons allemaal te houden aan de afspraken, kunnen we dit nare virus samen aan en zorgen we ervoor dat we straks weer sociale activiteiten kunnen ondernemen. Weer naar het theater en naar de horeca! Met drie pubers thuis is deze wens niet alleen voor mezelf, maar ook zeker voor onze tieners. Ik kijk uit naar deze tijd, maar daarvoor moeten we samen aan de slag. Dus: houd oe aan de afspraken, want dan kunnen we 'houdoe' zeggen tegen corona en kunnen we straks weer genieten in het theater!"