Initiatieven circulariteit

De Gemeente Oosterhout is ambitieus als het gaat om energietransitie, duurzaamheid en circulariteit. Initiatieven die de bijbehorende doelstellingen helpen realiseren, worden dan ook van harte gestimuleerd en ondersteund. In samenwerking met het Oosterhouts bedrijfsleven is vorig jaar gestart met een aantal specifieke projecten, gericht op circulariteit en duurzaamheid.

RIVO

Een van deze projecten richt zich op het samenbrengen van vraag en aanbod op het gebied van reststromen. Onder de naam RIVO (Residu In, Value Out) focust deze projectgroep zich op het bedrijfsmatig makelen van residu en value. Wat voor het ene bedrijf een reststroom is, kan voor het andere bedrijf een gewilde grondstof zijn. Het plan is om vraag en aanbod van reststromen middels een online platform inzichtelijk te maken. Dat gebeurt op basis van een aantal criteria. Denk daarbij aan: aangeboden/gevraagde hoeveelheid, kwaliteit, samenstelling, beschikbaarheid, etc. Na de lancering van dit instrument worden er RIVO-makelaars ingezet om de Oosterhoutse bedrijven bij dit project te betrekken én betrokken te houden. 

De Gemeente streeft met RIVO naar een werkend instrument om circulariteit voor bedrijven binnen de Oosterhoutse gemeentegrenzen mogelijk te maken. Met als resultaat: geen afval. Als het werkt, wil de projectgroep ook bedrijven buiten Oosterhout betrekken bij dit initiatief. Ook dat is circulariteit. 

Geïnteresseerd om mee te doen? Dit zijn de leden van de RIVO-projectgroep:

 

Piet AckermansGemeente Oosterhoutp.ackermans@oosterhout.nl
Bram van AstTB Online Solutionsbram@tb-online.nl
Bianca van PoppelPops Advies & Ondersteuninginfo@popsadvies.nl
Thijs RodenburgRodenburg Biopolymersthijs@rodenburg.com
John MartensMartens Groepdirectie-maho@martensgroep.eu
Frank SwolfsFrank Swolfsinfo@frankswolfs.com
Dominic KorssenSmurfit Kappa Vandradominic.korssen@smurfitkappa.nl
Ronald HeijmansVissers Sloopwerkenronald@vissers-oosterhout.nl
Mitchell DroogAvansmtp.droog@avans.nl