Oosterhout SDG-lokaal: verbindend in duurzaamheid

Gemeente Oosterhout is sinds november 2020 een Global Goals-gemeente en levert een actieve bijdrage aan de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Samen met bedrijven, verenigingen & stichtingen en kennisinstellingen in Oosterhout, Den Hout, Oosteind en Dorst maken we onze gemeente mooier en gezonder. De 17 SDG’s zijn een leidraad om economische, maatschappelijke en ecologische duurzame doelen te stellen en realiseren. Met het platform Oosterhout SDG Lokaal werken we aan verbindingen om – vanuit een praktische doe-mentaliteit – duurzame oplossingen te creëren. Op het platform worden lokale projecten, activiteiten en initiatieven zichtbaar gemaakt en brengen we vraag & aanbod bij elkaar.

Naast het delen van kennis en inspiratie stimuleren we ook een actieve samenwerking. Dit doen we online én regelmatig ook offline! Op 25 en 25 september greep Theek 5 de SDG Action Days aan als kick-off voor een fysiek platform dat in samenwerking met gemeente Oosterhout aan ondernemers aangeboden wordt. De 17 doelen zullen een voor een in ‘the spotlight’ gezet worden en tot leven komen door thematafels, gastsprekers en meer.

Ben je benieuwd naar wat het platform voor jouw organisatie kan betekenen? Wil je (kosteloos) partner worden? Of wil je in contact komen met partners die al actief duurzaam ondernemen? Lees dan snel meer op de website van Oosterhout SDG Lokaal. Ben je partner? Bekijk dan het meest recente SDG in Beeld.