Onafhankelijke cliëntondersteuning

Onafhankelijke cliëntondersteuners zijn er voor iedereen die een vraag heeft over zorg en ondersteuning. Cliëntondersteuners staan naast u. Ze kennen de wetten en regels, weten welke mogelijkheden er zijn en wijzen u de weg. Iedereen heeft recht op deze onafhankelijke cliëntondersteuning. 

Hoe werkt de onafhankelijke cliëntondersteuning?

Heeft u een vraag? Neemt u dan zelf contact op met Surplus Welzijn Oosterhout of MEE Plus Brabant-Noord. Zij helpen u meteen verder. Bijvoorbeeld door het geven van informatie. Is uw vraag groter? Dan bespreken zij telefonisch welke stappen u verder kunt nemen. Als het nodig is, plannen zij een afspraak om u hierbij te ondersteunen of verwijzen zij u door.

Een onafhankelijke cliëntondersteuner denkt met u mee en schuift eventueel aan bij gesprekken met het Sociaal Wijkteam Oosterhout of zorgverleners. Het kan fijn zijn om bij een dergelijk gesprek een onafhankelijk persoon met u mee te laten denken. Dit kan een geruststelling zijn voor bijvoorbeeld mensen zonder steun van familie of voor mensen met complexe problemen.

U kunt hiervoor terecht bij:

MEE Brabant-Noord
(0416) 67 55 00
servicebureau.bn@meeplus.nl
Dillehof 71
4907 BG  Oosterhout
www.meeplus.nl/gemeente/oosterhout

 

Kindertelefoon: anoniem luisterend oor

Wanneer kinderen ergens anoniem over willen praten, luisteren de mensen van de Kindertelefoon. Ze denken met kinderen mee en staan even naast ze, met tijd en aandacht voor het verhaal van het kind.

De Kindertelefoon
0800 0432
elke dag van 14.00 tot 20.00 uur
www.kindertelefoon.nl