Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Recreatieoord De Warande heeft JONG gevraagd om op zoek te gaan naar een nieuw speelelement voor in het park. Je kunt JONG dus de komende tijd tegenkomen. 

We vragen namelijk jongeren om mee te denken over de invulling. 

De skelterbaan en trampolines waren heel populair, maar vroegen veel toezicht én waren toe aan onderhoud. Daarom vervangen we deze door iets anders. De zoektocht naar ‘wat dan?’ start vanaf 31 mei.  Je kunt vanaf dat moment een kaart invullen bij de receptie en meedenken.

Vanaf 31 mei kun je ook deelnemen aan extra activiteiten. Daar kun je gratis aan deelnemen met je toegangskaartje of abonnement. Aanmelden is niet nodig, melden bij de receptie. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Facebook www.facebook.com/Oosterhoutfamiliestad/ of Instagram @jonginoosterhout 

Wethouder Marian Witte opent klimjungle: "Drie, twee, één, klimmen maar!"
Met veel enthousiasme is op zondag 22 april jl. de nieuwe Klimjungle geopend door zo'n 50 enthousiaste klimmers. In de klimjungle waren namelijk prijzen verstopt. Wethouder Marian Witte had de eer om het lint door te knippen, daarna stormden de enthousiaste kinderen op het toestel af op zoek naar hun prijsje. 
De klimjungle is een mooie aanwinst voor het recreatieoord en daarnaast ook een uitdagende aanvulling op de bestaande speeltoestellen. Het nieuwe toestel is bedoeld voor jeugd vanaf 10 jaar.


De Warande heeft JONG gevraagd om bij kinderen hun wensen op te halen. Ze hebben mee mogen denken over de nieuwe invulling en konden kiezen uit een aantal woorden. Vanuit die woorden heeft een ontwerper een drietal ontwerpen gemaakt. Projectleider JONG Bibi Schuurs: "De kinderen hebben hun stem laten horen en hebben deze uitdagende klimjungle gekregen, wij zijn heel blij!"


De klimjungle is achter op het buitenpark te vinden. (De openingstijden van de Warande kan je op de website van het recreatieoord vinden.)Lasergamen
Woensdag 31 mei tussen 12.00 – 18.00 uur.
Onder begeleiding van Oosterhout in Beweging.

Wat is het?
Lasergamen is een spannend outdoor spel, waarbij je in twee groepen probeert zoveel mogelijk punten te verdienen. Doel is elkaar ‘afschieten’, met een lasergeweer.

Deelnemers krijgen een speciaal pak aan. 

Voor wie?
Jongens en meiden vanaf 8 jaar. 

Aanmelden? 
Aanmelden hoeft niet, meld je bij de receptie als je mee wilt doen. Elk half uur kan er een groepje starten.

Monkey klimmen
Woensdag 7 juni tussen 14.30 – 17.15 uur.
Onder begeleiding van Gibbon Sport.

Wat is het?
Monkeyklimmen is een avontuurlijke manier om in hoge bomen te klimmen. Met behulp van klimgrepen die in de bomen zijn gehangen met spanbanden klim je tot zo’n 12 meter hoogte. Daarbij word je veilig gezekerd met behulp van klimmaterialen (net als bij een klimwand). Je verlegt je grenzen, draagt zorg voor veiligheid, vertrouwt en helpt elkaar… Kortom, in klimmen zit veel meer dan alleen het halen van de boomtoppen.

Voor wie?
Jongens en meiden vanaf 8 jaar. 

Aanmelden? 
Aanmelden hoeft niet, meld je bij de receptie als je mee wilt doen. Elk half uur kan er een groepje starten, achter op het terrein bij Gibbon Sport. Wipe Out
Zaterdag 17 juni tussen 12.00 – 18.00 uur.
Onder begeleiding van Oosterhout in Beweging.

Wat is het?
Deelnemers leggen een parcours af met obstakels. Het gaat om lef, handigheid én actie! 

Voor wie?
Jongens en meiden vanaf 8 jaar. 

Aanmelden? 
Aanmelden hoeft niet, meld je bij de receptie als je mee wilt doen of kom gewoon een kijkje nemen buiten. Beachhandbal
Woensdag 21 juni 13.30 – 15.30 uur.
Onder begeleiding van OHC’01. 

Wat is het?
Beachhandbal is erg in opkomst. Het is een variant op handbal met daarbij het nodige spektakel. Er kunnen dubbele punten gescoord worden op verschillende manier wat het spel extra tof maakt. OHC laat je graag zien wat het is. 

Voor wie? 
Jongens en meiden vanaf 6 jaar. 

Aanmelden? 
Aanmelden hoeft niet, meld je bij de receptie als je mee wilt doen of kom kijken op het beachveldje. Dat is achterin het park naast het ondiepe zwembad.  

Archery Attack
Zaterdag 24 juni tussen 14.30 – 17.15 uur.
Onder begeleiding van Gibbon Sport en Oosterhout in Beweging. 

Wat is het?
Archery Attack is een uitdagende mix tussen trefbal en paintball. Gewapend met pijl&boog en helm, probeer je zo veel mogelijk personen te raken, op ons speciaal daarvoor ingerichte terrein. De larp-pijl is voorzien van een veilige foam voorkant. Een spectaculair spel!

Voor welke leeftijd?
Vanaf 12 jaar. 

Aanmelden? 
Voorkeur voor aanmelden. Elk uur kan er een groepje starten, achter op het terrein bij Gibbon Sport. 

 

Nog vragen over het project of wil je JONG ook inzetten bij een project?
Neem dan contact op met:
Bibi Schuurs of Sandra den Ridder via 14 0162.