Jeugd, zorg en werk

Logo Transities Jeugd, Zorg en Werk

Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding. Deze taken worden verschoven van het Rijk en de provincie naar gemeenten. Dit wordt ook wel de ‘transities’ of ‘decentralisaties’ genoemd. Gemeenten krijgen hiervoor minder geld van het Rijk dan er nu aan wordt uitgegeven. Om met minder geld goede zorg te kunnen leveren, gaan we het anders organiseren. Dit doen we door slim in te kopen en goede afspraken te maken met uitvoeringsorganisaties en zorgaanbieders.

Waar kan ik terecht?

Als u wilt weten waar u terecht kunt of waar u de sociale wijkteams kunt bereiken, dan kunt u het overzicht raadplegen.

Informatie over de veranderingen in de zorg vindt u ook op:
www.regelhulp.nl