Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Jeugd, zorg en werk

Logo Transities Jeugd, Zorg en Werk

Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding. Deze taken worden verschoven van het Rijk en de provincie naar gemeenten. Dit wordt ook wel de ‘transities’ of ‘decentralisaties’ genoemd. Gemeenten krijgen hiervoor minder geld van het Rijk dan er nu aan wordt uitgegeven. Om met minder geld goede zorg te kunnen leveren, gaan we het anders organiseren. Dit doen we door slim in te kopen en goede afspraken te maken met uitvoeringsorganisaties en zorgaanbieders.

Waar kan ik terecht?

Als u wilt weten waar u terecht kunt of waar u de sociale wijkteams kunt bereiken, dan kunt u het overzicht met organisaties en telefoonnnummers raadplegen.

Wegwijzer naar ondersteuning

Afbeelding van poster over Wegwijzer naar ondersteuning

In de folder Wegwijzer ziet u waar u terecht kunt voor ondersteuning op het gebied van jeugd, zorg en werk. Ook is in deze wegwijzer kort uitgelegd hoe het Sociaal Wijkteam Oosterhout werkt.

U vindt de wegwijzer op diverse plekken in Oosterhout, bijvoorbeeld bij huisartsen, scholen, activiteitencentra en het stadhuis. U kunt de Wegwijzer naar ondersteuning (pdf, 825 kB) ook downloaden.

Wilt u de Wegwijzer zelf verspreiden, bijvoorbeeld onder leden van uw vereniging, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0162. 

Meer informatie

Informatie over de veranderingen in de zorg vindt u ook op:
www.regelhulp.nl