Oosterhouters: houd oe eige goed en bedankt!

Heeft u de posters in Oosterhout al zien hangen? De posters met verschillende voornamen? De posters zijn onderdeel van de nieuwe coronacampagne van de gemeente. Op elke poster staat een andere voornaam. Heeft u uw naam al gespot in Oosterhout?

Een jaar lang corona

Corona is nu ruim een jaar onder ons. Een jaar van onzekerheid, lockdowns, avondklokken, thuiswerken, r-waardes, scholensluitingen en nog veel meer. Er werd veel flexibiliteit gevraagd van inwoners en ondernemers. Er mocht meer niet dan wel. Dat stuitte soms op onbegrip, verzet en zelfs op rellen. Maar er gebeurde ook iets anders: mensen werden creatief, sportief en zochten de grenzen op van wat wél mogelijk was, wat wél mocht, wat wél kon. Online verjaardagsborrels, thuis uit eten, wandelafspraken, buiten sporten, kaarten sturen, drive-by felicitaties. We zorgden voor elkaar, hielpen elkaar waar nodig en jongleerden tussen thuisscholing, thuiswerken, gezin, familie en vrienden.

Volhouden

Maar bij veel mensen is de koek inmiddels op. Eenzaamheid, coronamoeheid en het ontbreken van perspectief hebben een duidelijk litteken achtergelaten. Vrijheid is wat iedereen zou willen, maar ondanks de lichtpuntjes aan de horizon blijft het een lastige tijd. Want wanneer kunnen we weer …? De wensen die we aan het begin van de coronaperiode hadden, lijken na een koude en lange winter soms zelfs verder weg dan ooit. Wat echt zou helpen is dat corona verdwijnt en dat we samen het virus uit kunnen zwaaien. Zo ver zijn we helaas nog niet. We zullen nog even vol moeten houden. En die laatste loodjes, die wegen inderdaad het zwaarst.

Oosterhouters bedankt!

Met deze campagne willen we laten zien wat er nog wél kan, in plaats van wat er allemaal niet mag. Maar we willen vooral ook onze inwoners ondersteunen met een persoonlijk hart onder de riem, een positieve noot, een compliment, een woord van dank, een lichtpuntje, een stip op de horizon. We willen onze Oosterhoutsers bedanken voor hun doorzettingsvermogen, hun moed, hulp, brede schouders, inzet en vertrouwen. Sámen krijgen we meer voor elkaar, sámen zijn we er voor elkaar, maar ook sámen bedanken we elkaar! Dus aan alle Oosterhouters: Houd oe eige goed en bedankt!

Ook iemand bedanken?

Op alle posters staat een andere voornaam. Het zijn er 200. Heeft u uw naam al gespot? Hieronder kunt u alle posters downloaden en zelf voorzien van een voornaam naar keuze. U kunt dus uw eigen naamposter maken of voor iemand anders. Voor iemand die u wil bedanken, iemand die u een hart onder de riem wil steken, of iemand die u wil uitnodigen voor een koffie-to-go of een rondje hardlopen. Deel de afbeelding op social media en tag degene die u wil bedanken of uitnodigen. U kunt de afbeelding ook uitprinten en versturen naar iemand. 

Ik ben trots op jou (pdf, 477 kb)

Bedankt voor je hulp (pdf, 536 kb)

Bedankt dat je er altijd voor me bent (pdf, 512 kb)

Heeft iemand al gezegd dat je goed bezig bent? (pdf, 587 kb)

Voor mij ben jij goud waard (pdf, 566 kb)

Jij maakt mijn dag (pdf, 458 kb)

Nog even volhouden (pdf, 501 kb)

Zullen we samen een rondje hardlopen? (pdf, 565 kb)

Zullen we een koffie to go doen samen? (pdf, 563 kb)

Samen buiten picknicken? (pdf, kb)

Samen verstoppertje doen? (pdf, 484 kb)

Samen een rondje mountainbiken? (pdf, 615 kb)

Ga je mee uitwaaien? (pdf, 508 kb)

Even bijkletsen? (pdf, 570 kb)