Landbouwweg-Effentweg asfaltherstelwerkzaamheden

Op dinsdag 12 oktober voert aannemingsbedrijf Gebr. Jansen BV asfaltherstelwerkzaamheden uit aan de Landbouwweg en aan een stukje van de Effentweg. 
Voetgangers en fietsers kunnen passeren via rijplaten in de berm, zoals op deze tekening staat aangeduid. De aan- en afvoerroute gaat via het Kamillepad.

De bomen worden naar verwachting medio november geplant.

 

Werkzaamheden Landbouwweg en Effentweg

Vanaf maandag 3 mei tot en met vrijdag 7 mei voert aannemingsbedrijf Van Wijlen B.V. asfalteringswerkzaamheden uit aan de Landbouwweg en aan een stukje van de Effentweg. 
Die week zijn deze wegen en het Kamillepad, als de aan- en afvoerroute voor asfalt en grond, in het geheel niet toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Wat gaat er gebeuren?

Zoals u op de foto’s kunt zien verkeert het asfalt op de Landbouwweg en Effenweg nabij het Kamillepad in slechte staat en is echt aan vervanging toe. Deze onderhoudswerkzaamheden combineren wij met het versmallen van de Landbouwweg vanaf het viaduct over de A27 tot aan het Kamillepad. Het fietspad wordt 3,50 a 4,00m (nu circa 5,00m) en zo creëren we ruimte voor een bredere berm langs de N629/Bovensteweg. Eind dit jaar wordt daar dan, in samenwerking met bewoners van de Kruidenbuurt, een groenstrook aangelegd. Deze “groene buffer” schermt het fietspad van de provinciale N629/Bovensteweg af en neemt tevens het zicht vanuit de wijk op de N629 grotendeels weg. Deze groenstrook is een wens vanuit de buurt zelf en geeft niet alleen meerwaarde voor de omwonenden, maar maakt de entree vanaf de kant van Oosteind ook nog eens een stuk fraaier. Op de website kunt u de tekening van het groenontwerp bekijken.

Wat betekent dit voor het verkeer en de woonomgeving?

De Landbouwweg en een deel van de Effentweg worden volledig afgesloten en de aannemer voert de materialen af en aan via het Kamillepad. Dit gaat niet via het fietspad vanaf Oosteind. Voetgangers en fietsers kunnen dus tijdelijk geen gebruik maken van deze wegen en paden. Vanuit Oosteind wordt een omleidingsroute ingesteld over de Hoogstraat. Vanuit Raamsdonksveer loopt de omleidingsroute via de Effentweg-Waterkerslaan naar het tunneltje Windvaan.

De omwonenden krijgen enkele dagen te maken met machinegeluiden en wat bouwverkeer door de wijk. De hoeveelheid bouwverkeer is beperkt omdat het om een beperkte hoeveelheid asfalt en grond gaat. Daar staat tegenover dat het er straks weer netjes en veilig bij ligt en dat er een mooie groenstrook kan worden gerealiseerd later dit jaar. Wij vragen uw begrip voor de tijdelijke overlast.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar de werkzaamheden? Open dan de tekening van het asfaltonderhoud en de inrichting van de nieuwe groenstrook (pdf, 526 kb). Ook de tekening met de omleidingsroutes (pdf, 911 kb) kunt u hier bekijken. 
Voor vragen over de uitvoering neemt u contact op met de toezichthouder van de gemeente, de heer Loonen. U bereikt hem op maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren via 14 0162. 
Vragen over het plan kunt u stellen aan de heer Van de List, van maandag tot en met vrijdag via 14 0162