Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Woningbouwprojecten

Op deze pagina vindt u een overzicht van projecten en nieuwbouwprojecten die in voorbereiding of in uitvoering zijn. U kunt ook direct via het menu naar het project gaan.

De informatie wordt geregeld geactualiseerd.

Resultaten

't Zandoogje (Le Duett) -

Er heeft een onderzoek plaatsgevonden. Woningbouw is wenselijk. Verdere plannen moeten nog uitgewerkt worden.

Arendsplein Centrum - Woningbouw

In juni 2017 heeft de gemeenteraad raad de Binnenstadvisie vastgesteld. Een van de conclusies in die visie was dat het winkelcentrum van Oosterhout in het huidige tijdsgewricht over te veel winkelvloeroppervlakte beschikt. In de visie wordt daarnaast de noodzaak van een compacter winkelgebied beschreven.

Arkendonk (Centrumgebied) - Niet woningbouw

De gemeente wil een visie opstellen voor het centrumgebied van Arkendonk. Hiervoor zijn verschillende aanleidingen zoals bijvoorbeeld de leegstand van het zwembad en de bibliotheek.

Brandweerlocatie, Slotjesveld 3 Centrum - Woningbouw

Thuisvester heeft plannen gemaakt voor de realisatie van 48 wooneenheden voor jongeren in de vorm van een één- en tweepersoons huishoudens.

Contreie, De Vrachelen - Woningbouw

Wonen in een landschappelijke omgeving, vlakbij het centrum van Oosterhout en zelf uw eigen droomhuis creëren? Dat kan in de Contreie: een wijk met hoge ambities. De Contreie is het gebied tussen het Markkanaal en de Weststadweg. In de wijk is ruimte voor ongeveer 800 woningen. Op de vrije kavels worden de eerste woningen al gebouwd en ook de ontwikkelaars gaan van start met de projectbouw

Everdenberg-Oost, Bedrijventerrein Industrieterrein Zuid - Niet woningbouw

Het bedrijventerrein Everdenberg-Oost heeft een omvang van ca. 20 ha. Tevens wordt voorzien in een zestal woon-/werkkavels

Gentiaanstraat 14 Oosterheide - Woningbouw

De gemeente is op zoek naar een marktpartij die de locatie Gentiaanstraat 14 in bouwrijpe staat tegen marktconforme voorwaarden van de gemeente koopt en deze locatie vervolgens voor eigen rekening en risico tot woningbouwlocatie herontwikkelt. Er dienen grondgebonden patiowoningen voor senioren te worden gerealiseerd in het middel dure prijssegment.

Heidehof/De Wieken Slotjes - Woningbouw

Amarant heeft plannen voor het bouwen van 24 zorgappartementen voor begeleid wonen met bijbehorende bergingen en parkeerplaatsen.

Heihoef Bedrijventerrein Industrieterrein Zuid - Niet woningbouw

Bedrijventerrein Heihoef is ca. 10 ha groot. Op Heihoef is een crematorium gerealiseerd en 5ha zal worden uitgegeven t.b.v. bedrijven.

Keiweg-Ridderstraat Centrum - Woningbouw

Er zijn in het verleden meerdere initiatieven voor ontwikkelingen in het gebied aan de Keiweg, tussen de Ridderstraat en de Kloosterstraat, ingediend. Dit gebied, hoek Keiweg - Ridderstraat (noordzijde) is één van de belangrijkste toegangspoorten naar de binnenstad.

Landschapspark Buitengebied - Niet woningbouw

Het groene buitengebied tussen de bebouwde gebieden van Oosterhout en Breda wordt een duurzaam landschapspark.

MPO-terrein (Wilhelminahaven) Centrum (West) - Woningbouw

Het voormalige MPO-terrein wordt herontwikkeld tot een woonbuurt van ongeveer 227 woningen. Eigenaren Thuisvester en Zeeman Vastgoed B.V.

N282 Dorst - Niet woningbouw

Groot onderhoud aan de provinciale weg N282 van Dorst tot aan de Julianastraat in Rijen.

Oude Tilburgsebaan te Dorst Dorst - Woningbouw

Voornemen om 15 grondgebonden woningen te bouwen op de grond waar de voormalige manage en de nog aanwezige caravanstalling staat.

Paterserf (Warandepoort) Oosterheide - Woningbouw

Thuisvester heeft het voornemen om in het gebied begrepen tussen het Paterserf, het Wilhelminakanaal-Zuid, de Warandelaan en het gebied Capucijnenhof een plan te realiseren dat voorziet in de bouw van ongeveer 100 woningen (33 huurwoningen, 27 huurappartementen, 13 vrije sector woningen en 36 koopappartementen).

Santrijngebied: Toekomstig woningbouwplan, Santrijnpark en Parkeergarage Basiliek Centrum - Woningbouw

Toekomstig woningbouwplan en santrijnparkje zijn de laatste nieuwe ontwikkelingen in het Santrijngebied.

Slotjes-Midden Slotjes - Woningbouw

Slotjes-Midden is de woonwijk gelegen tussen de Ridderstraat, de St. Antoniusstraat, het Wilhelminakanaal en de Slotlaan. In een zogenaamde Buurtvisie is vastgesteld dat de leefbaarheid in deze wijk onder druk staat. Er moeten maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er een probleemwijk ontstaat; maatregelen op het gebied van sociale samenhang, woningbouw en openbare ruimte. Kortom, Slotjes-Midden zal een metamorfose ondergaan.

Tuindorp Baarschot (Dorst-West) Dorst - Woningbouw

Nieuwbouwprojecten in Dorst: Dorst-West, De Vliert

Van Oldeneellaan 1 (De Baron) Centrum - Woningbouw

Woningplan ontwikkeld, inhoudende sloop van de bestaande bebouwing en sanering van de ter plaatse aanwezige bodemverontreiniging en de realisatie van 18 grondgebonden woningen en 15 goedkope startersappartementen.

Vliert, De (Boswachterij) Dorst - Woningbouw

In het bouwplan "De Boswachterij" te Dorst is ruimte voor 95 grondgebonden woningen, voornamelijk in het midden en dure segment.

Vrachelsedijk Vrachelen - Woningbouw

Aan de Vrachelsedijk ontwikkelt Maas-Jacobs het plan "Vrachelse Oevers". Het plan biedt 3 vrijstaande woningen en 7 vrijstaande geschakelde woningen.

Vrachelsestraat-Molenakker Den Hout - Woningbouw

De eigenaren van de gronden gelegen op de hoek van de Vrachelsestraat-Molenakker in Den Hout hebben bij de gemeente een initiatiefplan ingediend inhoudende de bouw op deze locatie van 11 grondgebonden woningen

Zwaaikom (De Laverie / Het eiland Zwaaikom) Centrum - Woningbouw

Het project Zwaaikom ligt midden in de stad Oosterhout. Het project Zwaaikom bestaat uit twee delen, het Eiland en de Laverie (het voormalige Twickelterrein) op de vaste wal. In totaal worden er tussen de 450 en 500 woningen gebouwd.

Projecten in de gemeente Oosterhout

23 projecten gevonden

Een ogenblik geduld a.u.b.
De projecten worden geladen...
Filters
Niet woningbouw Woningbouw