Arkendonk Centrumgebied

Visie Arkendonk

We kijken naar de toekomst van Arkendonk als het middelpunt van Dommelbergen voor de komende tien jaar. We willen dat het gebied dezelfde grootte houdt als nu. In Arkendonk gaan wonen, winkels, restaurants en ontspanning samen. Het wordt een plek waar altijd wat te beleven valt.

Er komt een beter pad tussen Arkendonk en het park aan de Ganzendonk. Dat maakt het makkelijker om te fietsen en te wandelen. Ook komt er een nieuwe groene plek bij Arkendonk, aan de kant van het park.

De manier waarop de wegen zijn gemaakt, blijft hetzelfde: geen auto's in het midden van Arkendonk, maar aan de buitenkant. We gaan het gebied tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ simpeler en opener maken, zodat het veiliger aanvoelt.

We gaan op verschillende manieren zorgen dat mensen zich veiliger voelen: er is meer toezicht omdat we de plekken op verschillende manieren gaan gebruiken. Ook maken we het mooier en overzichtelijker.

Nieuwe gebouwen gaan er anders uitzien. Ze hebben aan alle kanten ramen, dus niet alleen aan de voorkant. Dat maakt Arkendonk aantrekkelijker van binnen en ziet er van buiten mooier uit.

De gebouwen hebben meestal drie verdiepingen en een schuin dak. Er is een hoge begane grond, dan twee verdiepingen met appartementen om te wonen en daarboven een woning met een schuin dak. Er is genoeg ruimte voor fijne openbare plekken.

Op de begane grond van de nieuwe bebouwing kunnen mensen zaken doen of iets voor het publiek doen. De ruimtes zijn groot genoeg voor allerlei dingen en je kunt ze makkelijk anders indelen. We willen dat mensen hier hun eigen zaak kunnen beginnen en de ruimtes op veel verschillende manieren kunnen gebruiken.

De gebouwen gaan er mooi uitzien en passen goed bij het gebied. Ze laten zien dat Arkendonk een gevarieerd centrum is. Er komt dus veel verschil tussen de gebouwen.

Je kunt straks beter met de auto en de fiets bij Arkendonk komen. Er zijn meer plekken om je fiets neer te zetten bij de ingangen. En er zijn voldoende parkeerplaatsen.

Digitale start bijeenkomst

Op 21 april heeft er een digitale startbijeenkomst plaatsgevonden waarbij de toekomstvisie werd toegelicht. Het voornaamste doel was om de bewoners van Dommelbergen, ondernemers van het winkelcentrum en overige partijen te enthousiasmeren deel te nemen aan de participatie welke zal resulteren in de invulling van het nieuwe Arkendonk.

De digitale startbijeenkomst kunt u hier terug kijken.

Deelnemen aan participatie

Als u vragen heeft of meer informatie wil over de toekomstvisie van Arkendonk kunt u terecht op de website van doemee. Op deze website kunt u zelf per onderwerp uw mening, idee of discussie starten. We hopen op zo veel mogelijk input via de website!

Klik hier voor meer achtergronden over de plannen voor Arkendonk. U komt dan op de site voor dit project. (www.arkendonkmeervoorelkaar.nl)

Contact

Heeft u behoefte aan extra informatie dan kunt u bellen met de gemeente Oosterhout (14 0162) en vragen naar Noah Diz y Gonzalez

Informatie