't Zandoogje (Le Duett)

Voorgeschiedenis

Lange tijd bevond zich op de locatie van ’t Zandoogje een tijdelijke basisschool. Door de afname van het aantal leerlingen is deze school begin 2017 afgebroken. In het voorjaar van 2017 is door het college aan de inwoners van Oosterhout gevraagd om met voorstellen te komen voor een nieuwe invulling van het gebied. Op basis hiervan heeft het college in juli 2017 besloten tot de nieuwe bestemming ‘wonen in het groen”.

Ontwikkeling het Zandoogje door Van Hofwegen Projectontwikkeling BV

Op 2 oktober 2018 heeft het college ingestemd met het woningbouwplan van Van Hofwegen Projectontwikkeling BV.

De ontwikkeling betreft de realisatie van 18 luxe appartementen, verdeeld over twee appartementengebouwen van ieder drie bouwlagen. Het parkeren voor de bewoners wordt geheel onder de gebouwen opgelost. De appartementen worden geplaatst in een groene omgeving. De huidige opvang voor regenwater (wadi) wordt vergroot en een groot deel van de huidige bomen blijft behouden.

Bouw van de appartementen

In de zomer van 2020 is de omgevingsvergunning voor het bouwplan onherroepelijk geworden. In september 2020 is door aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen B.V. gestart met de bouw van de appartementen. De bouw van de appartementen zal ongeveer een jaar tot anderhalf jaar in beslag nemen. Daarna zal de gemeente het terrein rondom de appartementen definitief inrichten als park. 

Contact

Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met de afdeling Projecten Buiten via h.van.houwelingen@oosterhout.nl of het algemene nummer 14 0162.

De appartementen worden verkocht via Makelaar Van de Water. Indien u interesse heeft in een van de appartementen of bijvoorbeeld meer wilt weten over de verkoopprijzen klik dan op deze link Makelaar Van de Water.

Informatie