Zwaaikom (De Laverie / Het eiland Zwaaikom)

Luchtfoto Zwaaikom

Het project Zwaaikom ligt midden in de stad Oosterhout. Het project Zwaaikom bestaat uit twee delen, het Eiland en de Laverie (het voormalige Twickelterrein) op de vaste wal. In totaal worden er tussen de 450 en 500 woningen gebouwd.
Op 3 juli 2018 heeft de gemeenteraad van Oosterhout het bestemmingsplan ‘Zwaaikom 2017’ vastgesteld. Het is nog niet bekend wanneer het bestemmingsplan onherroepelijk is.

De Laverie

In het plandeel de Laverie op de vaste wal worden grondgebonden woningen (rij en 2^1 kap en herenhuizen) gebouwd.
Heeft u belangstelling in een woning in de Laverie klik dan op de link makelaar Van de Water te Oosterhout.

Het Eiland

Op het Eiland worden zowel grondgebonden woningen (rij en 2^1 kap en herenhuizen) als appartementen gebouwd. Er komen sociale huurwoningen, goedkope koopwoningen, middel dure en dure woningen.
Voor meer informatie klik op de link www.nieuwbouwdezwaaikom.nl

Contact

Projectmanager gemeente Oosterhout: mevrouw J. de Wijk, e-mailadres j.de.wijk@oosterhout.nl, telefoonnummer (0162) 48 90 05.

Klik op de link voor meer informatie:

Bestemmingsplan Zwaaikom 2017
- Bewonersbrief 30-10-2018: De Laverie: nieuw woongebied op het Twickelterrein, (pdf 75kb)
- Bewonersbrief 07-08-2019: Werkzaamheden Wilhelminakanaal-Oost & Koningsdijk (pdf 23kb)