Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Zwaaikom (De Laverie / Het eiland Zwaaikom)

Luchtfoto Zwaaikom

Het project Zwaaikom ligt midden in de stad Oosterhout. Het project Zwaaikom bestaat uit twee delen, het Eiland en de Laverie (het voormalige Twickelterrein) op de vaste wal. In totaal worden er tussen de 450 en 500 woningen gebouwd.

In het plandeel de Laverie op de vaste wal worden grondgebonden woningen (rij en 2^1 kap en herenhuizen) gebouwd. Op het Eiland worden zowel grondgebonden woningen (rij en 2^1 kap en herenhuizen) als appartementen gebouwd. Er komen sociale huurwoningen, goedkope koopwoningen, middel dure en dure woningen. De plannen worden komend jaar verder uitgewerkt. Er zijn nu nog geen plattegronden en verkoopprijzen beschikbaar. Naar verwachting start de verkoop van de woningen eind 2018. Op 3 juli 2018 heeft de gemeenteraad van Oosterhout het bestemmingsplan ‘Zwaaikom 2017’ vastgesteld. Op dit moment loopt er één beroep tegen het bestemmingsplan. Het is nog niet bekend wanneer het bestemmingsplan onherroepelijk is. 

Contact

  • Gemeente Oosterhout: mevrouw J. de Wijk, e-mailadres j.de.wijk@oosterhout.nl, telefoonnummer (0162) 48 90 05 of mevrouw L. van Walsum, e-mailadres L.van.Walsum@oosterhout.nl,  telefoonnummer (0162) 48 94 43.
  • Ontwikkelaar Laverie: Topvorm Vastgoed B.V.
  • Ontwikkelaar Eiland: Zwaaikom CV, een samenwerking van Roosdom Tijhuis en van Arnhem Bouwgroep.

Aanmelden voor woningen

Heeft u belangstelling in een woning in de Laverie klik dan op de link makelaar Van de Water te Oosterhout.
De woningen op het Eiland worden in collegiale samenwerking verkocht door Klijsen Makelaars & Taxateurs en door Makelaar Van de Water. Heeft u interesse dan kunt u zich aanmelden via de website  www.klijsen.nl/contact.html of via makelaar Van de Water (vermeldt u daarbij wel dat u interesse heeft voor een woning in Zwaaikom).

Informatie

Klik op de link voor meer informatie:

Bestemmingsplan Zwaaikom 2017
- Bewonersbrief 30-10-2018: De Laverie: nieuw woongebied op het Twickelterrein, (pdf 75kb)