Doneren en andere initiatieven

Veel Oosterhouters willen zich inzetten en willen hulp bieden. Hier zijn we enorm trots op! Wilt u ook helpen of heeft u een goed initiatief? U kunt uw vraag of initiatief doorsturen naar hulp-oekraine@oosterhout.nl, dan koppelt de gemeente, waar mogelijk, initiatiefnemers aan elkaar of verwijst u door naar bekende hulporganisaties.

Veelgestelde vragen over doneren

  • Ik wil geld doneren, waar kan ik dit doen?

U kunt doneren aan Giro555. Dit is een samenwerkingsactie van de Nederlandse Samenwerkende Hulporganisaties. Zij bieden hulp aan slachtoffers van de oorlog. Met het geld zorgen zij in Oekraïne en omringende landen bijvoorbeeld voor onderdak, medische zorg, eten en schoon drinkwater. En ze zorgen dat die hulp snel bij de mensen komt die dat het meest nodig hebben.

Er kan ook geld gedoneerd worden via de website van het UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie.

  • Ik wil spullen doneren, waar kan ik deze naartoe brengen?

Spullen kunnen gedoneerd worden aan verschillende organisaties. Hieronder vind u een overzicht van een aantal of locaties waar spullen gedoneerd kunnen worden:

                            - Vluchtelingenwerk Nederland

                            - Kaart met overzicht donatiepunten

                            - Stichting Oekraïne heeft hulp nodig

  • Ik heb kleding om te doneren, waar kan dit?

Een overzicht van initiatieven waar je spullen kunt doneren voor Oekraïne is te vinden op de website van Vluchtelingenwerk NederlandLet op: vaak is kleding niet meer nodig. Bel altijd van tevoren naar de initiatiefnemer om dit na te vragen.

  • Ik wil huishoudelijke producten doneren. Mag ik dit naar het Amphia brengen?

Fijn dat u spullen wilt doneren. Wij willen u verzoeken dit niet naar het Amphia te brengen, maar te mailen naar hulp-oekraine@oosterhout.nl

  • Zijn er al inzamellocaties in Oosterhout voor het aanleveren van goederen?

Vanaf 01-04-2022 is het inzamelpunt gemeentewerf.  gesloten. Mocht het blijken dat er toch weer behoefte is aan spullen leest u dat hier, en zal het gecommuniceerd worden via de sociaal media.