WaakSamen app

De gemeente Oosterhout is vanaf 1 december 2017 aangesloten bij de WaakSamen app. Deze app helpt inwoners om snel en overzichtelijk een melding te maken van een verdachte situatie. Het maken van een goede melding en het geven van een helder signalement is lastig. De app helpt inwoners om dat snel, duidelijk en eenvoudig te doen. Ook geeft de app aan of het nodig is om de politie te bellen bij de melding die gemaakt wordt. De meldingen komen rechtstreeks bij de politie en de gemeente binnen. WaakSamen is een aanvulling op de bestaande Buurt WhatsApp-groepen, maar kan ook zonder deelname aan een dergelijke groep goed gebruikt worden. 

Hoe werkt WaakSamen?

De eerste stap is het downloaden van de app op de telefoon. WaakSamen is gratis te downloaden voor Android en iOS dus beslist het proberen waard. De tweede stap is bij het signaleren van een verdachte situatie het opstellen van een melding volgens de welbekende SAAR-methode (Signaleren, Alarmeren, Appen & Reageren). U wordt tijdens het opstellen aan specifieke kenmerken herinnerd, waardoor de melding vollediger is. WaakSamen zorgt ervoor dat de melding meteen bij de juiste instantie terecht komt. 

Download advies van de Gemeente en Politie Oosterhout

WaakSamen levert bruikbare informatie op voor zowel de gemeente als de politie. Hierdoor zijn zij beter op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie in uw wijk en dit draagt vervolgens bij aan uw veiligheid. Het verzoek is daarom om WaakSamen zo snel mogelijk te downloaden, zodat wij samen Oosterhout nog een stukje veiliger kunnen maken.