Parkeren in Oosterhout

De Oosterhoutse binnenstad beschikt over een ruim aanbod aan parkeerplaatsen voor bezoekers. Verspreid over de binnenstad vindt u ruim 2.500 parkeerplaatsen. 

Gaat u voor gemak? Dan adviseren wij u om gebruik te maken van één van de vier parkeergarages. Uw auto staat dan droog en onder beperkt toezicht. Drie parkeergarages grenzen direct aan het winkelcentrum Arendshof. Naast de garages beschikken we nog over een aantal grotere betaalde parkeerterreinen.

Gratis parkeren?

Ook dat is mogelijk.

  • Op zondag is parkeren op veel locaties gratis, met uitzondering van de parkeergarages.
  • Op parkeerplaats Torenkwartier gelden de vergunninghouderplaatsen van maandag tot en met zondag van 09.00 uur tot 21.00 uur.
  • Op de parkeerterreinen aan het Slotjesveld vindt u 350 gratis parkeerplaatsen. Via het fraaie stadspark of de Keiweg loopt u in 5 à 10 minuten naar de binnenstad.
  • Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder of passagier? Dan kunt u in heel Oosterhout, met uitzondering van de parkeergarages, gratis parkeren. Ook kunt u met een gehandicaptenparkeerkaart (gratis) parkeren op vergunninghoudersplaatsen.

Dagtarief

Op de parkeerterreinen De Braak, Valkenplein, Ridderstraat (parkeerterrein Westhoek), Klappeijstraat (binnenterrein), Arendsplein, Van Liedekerkestraat en Santrijnhof kunt u tegen een voordelig tarief van € 3,00 de hele dag parkeren.

Betalen met bankpas

Wij proberen het de bezoekers van de binnenstad zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarom kunt u bij alle parkeerautomaten op straat met muntgeld en PIN-pas betalen. Met uw bankpas kunt u contactloos betalen.

Mobiel betalen voor parkeren

In de binnenstad kunt u betalen voor parkeren met uw mobiele telefoon. Hiermee betaalt u snel en veilig en betaalt u alleen voor de tijd die u daadwerkelijk parkeert. U hoeft zich ook nooit meer te haasten om op tijd terug te zijn bij uw auto. Lees meer over mobiel betalen voor parkeren op deze website .

Parkeergarage Basiliek (Valkenstraat 15 tegenover Theater de Bussel)

Parkeergarage Basiliek ligt aan de Valkenstraat in het centrum van Oosterhout en wordt via het parkeersysteem op de ringweg van Oosterhout aangegeven. De Basiliek is de eerste parkeergarage vanaf de Bovensteweg richting Amphia Ziekenhuis.

In de parkeergarage is plaats voor 275 auto’s. De parkeervakken zijn relatief breed, zodat iedereen er gemakkelijk kan parkeren. Verder is gezorgd voor goede verlichting, een toilet, muziek en bereik van mobiele telefoon.
Automobilisten kunnen van 07.00-23.00 uur naar binnen rijden. Uitrijden kan altijd.
Parkeren in de Basiliek kost € 0,50 per 20 minuten, een dagkaart kost € 6,00.
De kosten voor een verloren kaart (bij verlies van uw parkeerkaart) bedragen € 12,00.

Parkeerabonnement 

Een regulier parkeerabonnement kost € 42,00 per maand en een kantoorabonnement van maandag t/m vrijdag van 07.00-19.00 uur € 30,00 per maand. Ondernemers in het Santrijngebied (zie kaart) kunnen een abonnement kunnen kopen voor € 20,00. Per onderneming mogen twee goedkope abonnementen worden aangevraagd. Voor bewoners in het Santrijngebied is het mogelijk een goedkoper abonnement te kopen à € 20,00 per maand.

Oorspronkelijk was het de bedoeling de goedkopere abonnementen tot 1 januari 2019 aan te bieden. Echter, op dit moment worden de kortingstarieven nog geëvalueerd. De planning is dat het college hierover in de komende weken een besluit gaat nemen. Via de gebruikelijke media zal hierover worden gecommuniceerd. Voorlopig zijn de goedkopere abonnementen dus nog steeds geldig.

Klik op de kaart (pdf 555kb) of het adressenbestand pdf 13kb) om te zien of u of uw onderneming binnen het Santrijngebied woont/is gevestigd.

Wil u een parkeerabonnement aanvragen, klik dan op de link.  Een wijziging of het stopzetten van uw abonnement kunt u doorgeven via het e-mailadres administratie@apcoa.nl. 

Uitrij-/ kortingskaarten voor ondernemers

Als ondernemer kunt u uitrij- en kortingskaarten bestellen voor uw klanten tegen een gereduceerd tarief. U kunt kiezen uit de volgende kaarten:

1 uur parkeren € 1,25 (normaal tarief € 1,50 )
2 uur parkeren € 2,50 (normaal tarief € 3,-)
Horecatarief € 3,- tussen 18.00-09.00 uur
Dagkaart € 4,- (normaal tarief € 6,-)

Via deze link kunt u de uitrij-en kortingskaarten bestellen

Inloggen gaat via e-herkenning (digid voor bedrijven). Meer informatie over e-herkenning is te vinden op: www.eherkenning.nl

Het afrekenen vindt direct online plaats en uw kaarten worden binnen 5 werkdagen bij u langs gebracht of opgestuurd.

Klik op de link om het Reglement Parkeergarage Basiliek (mei 2020, pdf, 120 kB) te raadplegen.