Parkeren in Oosterhout

Auto's en motoren

Oosterhout beschikt over ruim 2.500 parkeerplaatsen voor bezoekers, verspreid over de binnenstad. 

Als u onze binnenstad bezoekt, adviseren wij u om gebruik te maken van één van de vier parkeergarages. Naast de parkeergarages is er ook een aantal grotere, betaalde parkeerterreinen in de binnenstad. Aan de rand van de binnenstad kunt u gratis parkeren op het Slotjesveld.

Parkeergarages

In de Oosterhoutse binnenstad zijn vier parkeergarages. De parkeergarages Arendshof (Arendshof 201) en Basiliek (Valkenstraat 15) zijn van de gemeente Oosterhout en worden beheerd door het bedrijf P1.

De parkeergarages Arendshof en Basiliek zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag open. Er geldt een tarief van € 1,50 per uur met een maximum van € 6,- per dag. Voor de parkeergarage Basiliek geldt een goedkoop tarief in de avond en nacht.  Parkeert u tussen 18.00 uur en 9.00 uur in de parkeergarage Basiliek dan betaalt u maximaal € 3,-

In de parkeergarage Arendshof kunt u alleen met uw bankpas of creditcard betalen. In parkeergarage Basiliek kan met munt-/briefgeld en bankpas worden betaald.

Voor de parkeergarages Arendshof en Basiliek worden ook abonnementen uitgegeven. Een abonnement aanvragen voor de parkeergarage Arendshof of Basiliek kan via P1 dat de parkeergarages namens de gemeente beheert. Een abonnement aanvragen kan via: https://oosterhout.parkeer.nl

Downloads:

Parkeerterreinen

Verspreid over de binnenstad vindt u meerdere parkeerterreinen, zoals het Schapendries, de Heuvel en het Torenkwartier.

Op de parkeerterreinen De Braak, Arendsplein West en Santrijnhof kunt u tegen een voordelig tarief van € 3,00 de hele dag parkeren.

Betalen met bankpas of mobiel

Bij alle parkeerautomaten op straat kunt u met muntgeld en uw bankpas (niet met creditcard) betalen. Met uw bankpas kunt u contactloos betalen.

In de binnenstad kunt u uw parkeergeld ook betalen met uw mobiele telefoon. Hoe dit werkt leest u op de pagina mobiel betalen voor parkeren.

Gratis parkeren Slotjesveld

Op de parkeerterreinen aan het Slotjesveld vindt u 350 gratis parkeerplaatsen. Deze parkeerterreinen zijn bereikbaar via de Van Oldeneellaan.

Via het fraaie stadspark of de Keiweg loopt u vanaf het Slotjesveld in 5 á 10 minuten naar de binnenstad.

Fietsen en bromfietsen

Komt u met de fiets, dan kunt u gebruik maken van twee gratis bewaakte fietsenstallingen. U vindt de fietsenstallingen aan de Arendshof en onder de Markt. 

De fietsenstallingen zijn telefonisch bereikbaar op de volgende telefoonnummers:

  • Markt: (06) 52 36 62 64
  • Arendshof: (06) 12 73 55 03