Parkeren in Oosterhout

Als u onze binnenstad bezoekt, adviseren wij u om gebruik te maken van één van de vier parkeergarages. Naast de parkeergarages is er ook een aantal grotere, betaalde parkeerterreinen in de binnenstad. Aan de rand van de binnenstad kunt u gratis parkeren op het Slotjesveld.

Parkeergarages

In de Oosterhoutse binnenstad zijn 4 parkeergarages. Deze parkeergarages zijn van de gemeente:

  • Arendshof (Arendshof 201)
  • Basiliek (Valkenstraat 15)

Tarief en openingstijden

De parkeergarages Arendshof en Basiliek zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag open. Er geldt een tarief van € 1,50 per uur met een maximum van € 6,- per dag. Voor de parkeergarage Basiliek geldt een goedkoop tarief in de avond en nacht. Parkeert u tussen 18.00 uur en 9.00 uur in de parkeergarage Basiliek dan betaalt u maximaal € 3,-

Betalen met bankpas of creditcard

In de parkeergarage Arendshof kunt u alleen met uw bankpas of creditcard betalen. In parkeergarage Basiliek kan met munt-/briefgeld en bankpas worden betaald.

Abonnement

Voor de parkeergarages Arendshof en Basiliek worden ook abonnementen uitgegeven. Voor parkeergarage Arendshof of Basiliek vraagt u een abonnement aan via oosterhout.parkeer.nl

Downloads:

Parkeerterreinen

Verspreid over de binnenstad vindt u meerdere parkeerterreinen, zoals het Schapendries, de Heuvel en het Torenkwartier.

Tarief

Op de parkeerterreinen De Braak, Arendsplein West en Santrijnhof kunt u tegen een voordelig tarief van € 3,00 de hele dag parkeren.

Betalen met bankpas of mobiel

Bij alle parkeerautomaten op straat kunt u met muntgeld en uw bankpas (niet met creditcard) betalen. Met uw bankpas kunt u contactloos betalen.

In de binnenstad kunt u uw parkeergeld ook betalen met uw mobiele telefoon. Hoe dit werkt leest u op de pagina mobiel betalen voor parkeren.

Parkeren met een Europese gehandicaptenparkeerkaart

Mensen met een Europese gehandicaptenparkeerkaart zijn vanaf 1 januari 2024 niet langer vrijgesteld van het betaald parkeren en het vergunninghoudersparkeren. Vanaf 1 januari 2024 moeten bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart parkeergeld betalen, ook als u op een algemene gehandicaptenparkeerplaats in de binnenstad parkeert.

Gratis parkeren Slotjesveld

Op de parkeerterreinen aan het Slotjesveld vindt u 350 gratis parkeerplaatsen. Deze parkeerterreinen zijn bereikbaar via de Van Oldeneellaan.

Via het fraaie stadspark of de Keiweg loopt u vanaf het Slotjesveld in 5 á 10 minuten naar de binnenstad.

Fietsen en bromfietsen

Komt u met de fiets, dan kunt u gebruik maken van 2 gratis bewaakte fietsenstallingen. U vindt de fietsenstallingen aan de Arendshof en onder de Markt. 

De fietsenstallingen zijn telefonisch bereikbaar op de volgende telefoonnummers:

  • Markt: (06) 52 36 62 64
  • Arendshof: (06) 12 73 55 03

Laden en lossen

In de binnenstad is een voetgangersgebied ingesteld. In dit voetgangersgebied kunt u laden en lossen op maandag tot en met zaterdag, tussen 07.00 uur en 11.30 uur. Buiten deze tijden is het niet toegestaan om met gemotoriseerd verkeer de voetgangersgebieden in te rijden, enkele ontheffinghouders uitgezonderd. De voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een ontheffing rijden in de binnenstad en het aanvragen hiervan kunt u doen via de gemeentewinkel Kentekenregistratie-ontheffing rijden in de binnenstad.

Ontheffing aanvragen

Ook kunt u kunt u via de gemeentewinkel een ontheffing reglement verkeersregels en verkeerstekens aanvragen.

Staat een voertuig op een plaats waar een parkeervergunning voor nodig is of waar betaald parkeren geldt maar er is niet betaald, dan zal handhaving kijken of de eigenaar van het voertuig aan het laden of lossen is of personen laat in- of uitstappen. Is dit niet het geval, dan wordt een bekeuring uitgeschreven.