Parkeren in Oosterhout

Oosterhout beschikt over ruim 2.500 parkeerplaatsen voor bezoekers, verspreid over de binnenstad. 

Wij adviseren u om gebruik te maken van één van de vier parkeergarages waar beperkt toezicht is. Drie parkeergarages grenzen direct aan het winkelcentrum Arendshof. Naast de parkeergarages zijn er ook een aantal grotere betaalde parkeerterreinen.

Dagtarief

Op de parkeerterreinen De Braak, Valkenplein, Ridderstraat (parkeerterrein Westhoek), Klappeijstraat (binnenterrein), Arendsplein, Van Liedekerkestraat en Santrijnhof kunt u tegen een voordelig tarief van € 3,00 de hele dag parkeren.

Betalen met bankpas of mobiel

Bij alle parkeerautomaten op straat kunt u met muntgeld en PIN-pas betalen. Met uw bankpas kunt u contactloos betalen.

In de binnenstad kunt u uw parkeergeld ook betalen met uw mobiele telefoon. Hoe dit werkt leest u op de pagina mobiel betalen voor parkeren.

Gratis parkeren

  • Op zondag is parkeren op veel locaties gratis, met uitzondering van de parkeergarages.

  • Op parkeerplaats Torenkwartier gelden de vergunninghouderplaatsen van maandag tot en met zondag van 09.00 uur tot 21.00 uur.

  • Op de parkeerterreinen aan het Slotjesveld vindt u 350 gratis parkeerplaatsen. Via het fraaie stadspark of de Keiweg loopt u in 5 à 10 minuten naar de binnenstad.

  • Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder of passagier? Dan kunt u in heel Oosterhout, met uitzondering van de parkeergarages, gratis parkeren. Ook kunt u met een gehandicaptenparkeerkaart (gratis) parkeren op vergunninghoudersplaatsen.

Parkeergarage Basiliek

Parkeergarage Basiliek ligt aan de Valkenstraat 15 (tegenover theater De Bussel) in het centrum van Oosterhout en wordt via het parkeersysteem op de ringweg van Oosterhout aangegeven. De Basiliek is de eerste parkeergarage vanaf de Bovensteweg richting Amphia Ziekenhuis. Een routebeschrijving vindt u hier.

In de parkeergarage zijn 275 ruime parkeerplaatsen aanwezig, waaronder mindervalide plekken en laadpalen voor elektrische auto’s. Automobilisten kunnen van 07.00-23.00 uur naar binnen rijden. Uitrijden kan altijd.
Parkeren in de Basiliek kost € 0,50 per 20 minuten, een dagkaart kost € 6,00. De kosten voor een verloren kaart (bij verlies van uw parkeerkaart) bedragen € 12,00.

Parkeerabonnement 

Een regulier parkeerabonnement kost € 42,00 per maand. Een kantoorabonnement van maandag t/m vrijdag van 07.00-19.00 uur kost € 30,00 per maand.
Bewoners in het Santrijngebied kunnen een abonnement kopen van € 20,00 per maand. Ondernemers in het Santrijngebied kunnen een abonnement kopen van € 20,00 per maand. Per onderneming mogen 2 abonnementen worden aangevraagd.

Op deze kaart (pdf, 555 kb) of in dit adressenbestand (pdf, 13 kb) kunt u zien of u in het Santrijngebied woont of dat uw onderneming in dit gebied is gevestigd.

Via deze link kunt u een parkeerabonnement aanvragen. Wijzigingen of het stopzetten van uw abonnement kunt u doorgeven via het e-mailadres administratie@apcoa.nl

Uitrij-/ kortingskaarten voor ondernemers

Als ondernemer kunt u via deze link uitrij-en kortingskaarten bestellen voor uw klanten, tegen een gereduceerd tarief. U kunt kiezen uit de volgende kaarten:

1 uur parkeren € 1,25 (normaal tarief € 1,50 )
2 uur parkeren € 2,50 (normaal tarief € 3,-)
Horecatarief € 3,- tussen 18.00-09.00 uur
Dagkaart € 4,- (normaal tarief € 6,-)

Inloggen gaat via e-herkenning (digid voor bedrijven). Meer informatie over e-herkenning is te vinden op: www.eherkenning.nl

Het afrekenen vindt direct online plaats en uw kaarten worden binnen 5 werkdagen bij u langs gebracht of opgestuurd.

Klik op de link om het Reglement Parkeergarage Basiliek te raadplegen (mei 2020, pdf, 120 kB).