Schuldhulpverlening

 

Heeft u geldzorgen? Heeft u vragen over uw financiën? Kunt u (soms) uw rekeningen niet op tijd betalen? Begrijpt u bepaalde brieven niet, die over financiële zaken gaan? Heeft u schulden waar u zelf niet meer uitkomt? U bent niet de enige!

Het valt niet mee om geldzorgen te hebben. Het kan leiden tot stress en slapeloze nachten veroorzaken. Ook als u geen geldzorgen heeft, maar het lastig vindt om een weg te vinden in alle voorzieningen, wetten en regelingen die er zijn, kunnen wij u helpen.

Op het gebied van schuldhulpverlening werkt de gemeente samen met vrijwilligers van Surplus en met Kredietbank Nederland.

Hulp bij uw financiën

De budgetcoaches van Surplus begeleiden u bij uw financiële administratie en zorgen ervoor dat schulden niet problematisch worden. De budgetcoaches kunnen u ook begeleiden naar financiële zelfredzaamheid. Er zijn budgetcoaches die bij je aan huis kunnen komen om u te helpen de administratie weer in orde te brengen. In verband met de coronacrisis is dit echter niet mogelijk maar u kunt wel telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Wilt u in gesprek over uw financiële situatie of heeft u (financiële) vragen neemt u dan contact op met Surplus, via telefoonnummer (0162) 748600 of u kunt een e-mail sturen naar burgeradviseur@surplus.nl

Schulden en/of geldzorgen

Heeft u (problematische) schulden of geldzorgen dan kunt u zich ook aanmelden voor het spreekuur voor Budgetadvies.   

Spreekuur Budgetadvies

Omdat langsgaan (bij de gemeente/bij ons) om uw zorgen te bespreken nu niet mogelijk is kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

U kunt tijdens kantorenuren bellen naar 14 0162 voor het maken van een afspraak voor het spreekuur of een mail sturen naar O2@kbnl.nl

Uw wordt dan tijdens een van de spreekuren teruggebeld, het spreekuur vindt wekelijks plaats op:

•          maandag 10:00 – 13:00 uur
•          dinsdag en vrijdag van 09.00 - 12.00 uur
•          donderdag van 16.00 - 20.00 uur

Tijdens het spreekuur krijgt u advies over uw situatie en wordt samen met u bekeken welke ondersteuning nodig is en wie deze ondersteuning kan bieden.

Online advies

Wilt u zelf aan de slag met uw financiële situatie? Dan kunt u 24/7 terecht in de online spreekkamer van  www.schuldendebaas.nl.

Cursist aan het woord

Oud-deelnemers aan de cursus 'Uitkomen met inkomen', delen graag hun ervaring met anderen. Hun doel: anderen stimuleren om mee te doen aan de cursus om grip te krijgen op hun financiële situatie.

  • Judith de Wit* is alleenstaand en moeder van een (bijna) 18-jarige dochter. Na haar scheiding is haar financiële situatie totaal veranderd. ‘Dit is wat ik heb en daarmee moet ik het doen’
  • Kees Groen* is sinds een jaar met pensioen na vijftig jaar hard werken. Zijn vrouw werkt nog een aantal maanden tot haar pensioen. ‘Ik schrok van de hoogte van mijn pensioen’

*Op verzoek van de geïnterviewden is een andere naam gebruikt.

Zelf meedoen aan de cursus?

Surplus Welzijn verzorgt meerdere keren per jaar de gratis cursus 'Uitkomen met inkomen'. Deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die plaatsvinden in de ochtend of middag. U krijgt informatie, tips en hulp, bijvoorbeeld bij:

  • het opzetten van een thuisadministratie;
  • het controleren van uw belastingzaken en verzekeringen;
  • het maken een jaarbegroting.

Deelname is vrijblijvend en is niet afhankelijk van uw budget.

Voor meer informatie èn aanmelden, bel naar Surplus Welzijn via telefoonnummer (0162) 74 86 00. U kunt ook een e-mail sturen naar: burgeradviseur@surpluswelzijn.nl

Vraagt u liever persoonlijk advies òf meldt u zichzelf het liefst persoonlijk aan voor de cursus? Bezoek dan de burgeradviseurs tijdens het inloopspreekuur.

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente.