Energietoeslag 2022 en 2023 (in juli 2023 wordt er meer bekend)

Net als in 2022 geeft het Rijk de mogelijkheid aan gemeenten om in 2023 een energietoeslag te geven aan huishoudens met een laag inkomen. De gemeente mag deze energietoeslag pas geven als de wet hiervoor is aangepast. Dit betekent dat de energietoeslag 2023 pas in het tweede halfjaar van 2023 uitbetaald kan worden.

Nu al een aanvullende energietoeslag van de gemeente

De gemeente Oosterhout wil huishoudens met een laag inkomen nu al tegemoetkomen in de energiekosten. Daarom gaan wij een aanvullende energietoeslag van € 500 geven aan alle huishoudens die de energietoeslag in 2022 hebben ontvangen. Deze aanvullende energietoeslag wordt automatisch uitbetaald. We proberen deze betaling uiterlijk eind maart te doen. U hoeft hiervoor dus niets te doen.

Energietoeslag 2023 vanuit de rijksoverheid komt pas in de zomer

In juli 2023 verwachten wij dat er meer duidelijkheid is over de energietoeslag 2023 en wie deze kan aanvragen. Als er meer bekend is zetten wij een bericht hierover  op onze website, op social media en in het Weekblad Oosterhout.

Geen toeslag gehad maar toch geldzorgen?

De huishoudens die in 2022 geen energietoeslag hebben ontvangen, vragen wij te wachten tot er meer bekend wordt in juli. Heeft u een laag inkomen en nu al geldzorgen? Neem dan contact op met ons hulpteam.

Hulp voor iedereen die in het nauw dreigt te komen

Het hulpteam van de gemeente staat van maandag t/m donderdag klaar om jou te helpen. Het team kijkt samen met jou naar een passende oplossing en regelingen voor jou.

Ook als je een zzp-er bent of ondernemer die privé in nood komt kun je de gemeente bellen.

Bel naar de gemeente op tel. 140162. Bel je voor 12 uur, dan word je dezelfde dag nog teruggebeld.

Energie bespaar team

Inwoners die in 2022 de energietoeslag hebben ontvangen, komen ook in aanmerking voor het energie bespaar team. Zij ontvangen een brief waarin zij kunnen aangeven of zij gebruik willen maken van de gratis klusbus of de witgoedregeling.