Heeft u een laag inkomen? Dan krijgt u misschien een energietoeslag.

De energietoeslag is een eenmalig bedrag van €800,- per huishouden. U kunt de energietoeslag onderaan deze pagina van 1 juni tot en met 31 juli 2022 aanvragen. Het kabinet heeft gemeenten gevraagd om in 2022 eenmalig een bedrag te geven aan huishoudens met een laag inkomen. Dit vanwege de verhoogde energieprijzen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 12 april besloten dat de gemeente Oosterhout deze energietoeslag gaat verstrekken. Inmiddels hebben de inwoners met een uitkering of minimaregeling via de gemeente het bedrag al op hun rekening gehad. Nu kunnen de overige huishoudens met een laag inkomen een aanvraag voor de eenmalige toeslag indienen.

U komt in aanmerking voor de energietoeslag als:

• U in de gemeente Oosterhout woont;
  • U 21 jaar of ouder bent;
  • U de energiekosten voor de woning betaalt;
  • U een laag inkomen heeft (zie hiervoor de inkomensgrens die hieronder beschreven staat).

Inkomensgrenzen voor de energietoeslag

Inkomensgrens: 21 jaar tot pensioen

GezinssituatieNormbedrag (exclusief vakantietoeslag)*
Alleenstaande (ouder)€ 1.296,41
Gehuwden€ 1.852,00

Inkomensgrens: pensioengerechtigden

GezinssituatieNormbedrag (exclusief vakantietoeslag)*
Alleenstaande (ouder)€ 1.440,51
Gehuwden**€ 1.950,52

*Bedragen in netto
**Gehuwden of samenwonenden waarvan één of beiden de pensioengerechtigden leeftijd heeft bereikt.

Let op: Deze normbedragen gaan over het verzamelinkomen per huishouden. Dus bij gehuwden: dit zijn de inkomens bij elkaar opgeteld.

De eenmalige energietoeslag aanvragen

Via onderstaande knop kunt u uw aanvraag indienen. Let op: u kunt uw aanvraag indienen tot en met 31 juli 2022.

Hulp bij het invullen van uw aanvraag

Heeft u moeite met het invullen van formulieren? De burgeradviseurs van Surplus Welzijn helpen u hier graag mee. Maak een afspraak via 0162 74 86 00 of mail naar burgeradviseur@surplus.nl. De afspraken vinden plaats in de activiteitencentra de Bunthoef, Slotjes of Dommelbergen.

Ook kunt u naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek komen. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek. Het Informatiepunt digitale overheid heeft spreekuur op woensdagen en op zaterdagen van 13.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek (De Bussel). Tijdens de spreekuren begeleiden zij u om de aanvraag in te dienen en helpen zij met de digitale bijlages die erbij horen.

Maak afspraken met uw energieleverancier

Neem contact op met uw energieleverancier als u moeite heeft met het betalen van de energierekening door een laag inkomen. Maak samen afspraken over de betaaltermijn. Als u over het algemeen moeite heeft met het betalen van rekeningen, kunt u ook langskomen bij het inloopspreekuur van het Budget Advies Centrum op het stadhuis (geen afspraak nodig):

• Maandag en vrijdag van 9.00-12.00 uur
  • Dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur