Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Winterpakket

2 kinderen in de sneeuw

Het college heeft besloten een Winterpakket te verstrekken aan kinderen die in de gemeente Oosterhout wonen tot en met 17 jaar waarvan de ouder(s) een inkomen hebben onder 110% van het wettelijk sociaal minimum. Per kind wordt één Winterpakket verstrekt. Het Winterpakket bestaat uit waardebonnen die bij diverse (lokale) winkels te besteden zijn en vrijkaartjes voor activiteiten. Met dit Winterpakket kunnen de kinderen en jongeren naar eigen inzicht iets voor zichzelf kopen. Dit Winterpakket is een aanvulling op bestaande regelingen.

Voorwaarden verstrekken Winterpakket

Kind / kinderen kunnen in aanmerking komen voor een Winterpakket als :

  • de ouders op peildatum (1 oktober 2018) een inkomen hebben tot ten hoogste 110% van de (van toepassing zijnde) bijstandsnorm;
  • een inkomen hebben als Alleenstaande Ouder, inkomen incl. vakantiegeld € 1096,22
  • een inkomen hebben als Samenwondende Gehuwden, inkomen incl. vakantiegeld  € 1566,03
  • kind/kinderen in Oosterhout woonachtig zijn;
  • kind/kinderen jonger zijn dan 18 jaar.
  •  

Ontvangt u een bijstandsuitkering van de gemeente Oosterhout?

Alle inwoners van Oosterhout met een bijstandsuitkering met kinderen tot 18 jaar of inwoners met een tegemoetkoming schoolgaande kinderen via bijzondere bijstand ontvangen van de Gemeente Oosterhout uiterlijk in de eerste week van december het Winterpakket per post.  U hoeft dan niets te doen.

Gezinsuitbreiding

Heeft u een winterpakket ontvangen en er zijn intussen meer kinderen geboren dan bij ons bekend was/is. Neemt u dan contact op met de Gemeente Oosterhout via telefoonnummer 14 0162. Daar kunt u aangeven dat uw gezin is uitgebreid.

Geen Winterpakket ontvangen en wel recht op?

Heeft u als ouder geen Winterpakket ontvangen en denkt u wel recht te hebben op een Winterpakket dan kan u het Winterpakket aanvragen via dit aanvraagformulier. U heeft daarvoor uw DIGID nodig. Belangrijk is dat dit formulier wordt ingevuld en alle inkomensgegevens van de maand oktober 2018 worden toegevoegd.

Aanvragen van 3 december tot 31 december 2018

U kunt het Winterpakket aanvragen vanaf 3 december tot en met 31 december 2018. De aanvragen worden getoetst op volledigheid en voorwaarden. Alleen complete aanvragen worden in behandeling genomen. Komt men in aanmerking dan wordt het pakket toegezonden.

Wat zit er in het Winterpakket?

1. Een Fashioncheque twv € 75. Een fashioncheque is een cadeaubon die u kunt inleveren bij een groot aantal lokale winkels en modeketens. U kunt dus met de cheque een bedrag van € 75,00 besteden voor de aanschaf voor kleding voor uw kind(eren). Op www.fashioncheque.com leest u bij welke winkels u de cheque kunt besteden.

2. Intertoyswaardebon twv € 15. Met deze giftcard kan uw kind of kunnen uw kinderen een cadeautje uitzoeken ter waarde van € 15 bij Intertoys.

3. Vrijkaartjes voor diverse activiteiten. De diverse vrijkaartjes zijn voor verschillende activiteiten waaraan uw kind(eren) geheel kosteloos aan kan/kunnen deelnemen. Op de vrijkaartjes staat een geldigheidsdatum, houdt u deze goed in de gaten. 

Verloten verjaardagbox

De gemeente Oosterhout stelt ook 40 verjaardagboxen van Stichting Jarige Job beschikbaar.  U kunt op het aanvraagformulier aangeven of u mee wilt doen aan deze actie. Uit de inzendingen worden 40 verjaardagboxen verloot. In de verjaardagbox zitten slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes.

Verjaardagbox via Stichting Leergeld

Heeft u al een verjaardagbox via Stichting Leergeld ontvangen dan kunt u niet meer deelnemen aan deze actie.

Gegevens en privacy

De gegevens die u bij de aanvraag invult worden door de gemeente Oosterhout gebruikt voor het eventueel versturen van het Winterpakket. Omdat de gemeente Oosterhout haar uitgaven moet kunnen verantwoorden is het noodzakelijk dat de gegevens voor de financiële bewijslast van de gemeente worden bewaard, na de termijn dat de archiefwet voorschrijft worden de gegevens vernietigd.

Contact

Als u na het lezen van de informatie nog algemene vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0162.