De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en infoplein

Help! Waar vind ik hulp?

Oosterhout wijst u de weg. Van Help!? naar Hulp. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Heeft u vragen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, werk, inkomen, opvoeden, opgroeien of inburgering? En weet u niet goed waar u een antwoord krijgt op uw vraag? Het infoplein wijst u de weg naar hulp en activiteiten bij u in de buurt.

Hoe gebruik ik het infoplein?

  1. Ga naar infoplein.oosterhout.nl.
  2. Kies het onderwerp waar u vragen over heeft.
  3. Kies het onderdeel binnen dat onderwerp.
  4. Kies waarover u iets wilt weten.
  5. Kunt u het via deze stappen niet vinden? Gebruik dan de hulpwijzer rechtsboven op infoplein.

[ Naar het infoplein ]

Wilt u iemand die meedenkt met uw situatie?

Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? Misschien heeft u wat aan de onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE. Een onafhankelijke cliëntondersteuner is iemand die met u meedenkt. Die u helpt met uw situatie. En die u informatie en advies geeft als dat nodig is. Samen zoeken jullie naar de hulp en steun die bij u past. Zo kan de cliëntondersteuner bijvoorbeeld helpen met:

  • Uitzoeken waar de problemen zitten;
  • Kiezen wat voor zorg of ondersteuning er met komen;
  • De juiste hulp regelen;
  • Verschillende soorten hulp op elkaar afstemmen.

Cliëntondersteuning is gratis. Zou u dit fijn vinden? Neem dan contact op met MEE via (0416) 67 55 00. 


Komt u er op het infoplein toch niet helemaal uit?
Stel uw vraag aan het sociaal team van de gemeente. De medewerkers van het sociaal team kunnen vragen beantwoorden over zorg, welzijn, werk, inkomen, schulden, opvoeden, opgroeien en inburgering. Neem contact op met de gemeente Oosterhout via 14 0162. De medewerkers van het sociaal team helpen u graag verder.

 


Hoe eerder, hoe beter Stelt u uw vraag zo vroeg mogelijk. Zo voorkomt u dat problemen ontstaan of groter worden. Hoe eerder, hoe beter dus.  

 

Infoplein

Op de website Infoplein Oosterhout vindt u informatie over hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Oosterhout geregeld zijn en deze website wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in uw eigen buurt.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met het sociaal team van de gemeente Oosterhout via 140162.