Bouwdossier inzien

Inzien archief bouwtekeningen van de gemeente Oosterhout

Toelichting:

Er zijn veel mensen die de historie van een bepaald gebouw of perceel onderzoeken. Dit kan zijn vanuit historische interesse of om bouwkundige redenen. In deze tekst leggen we uit hoe u de bouwtekening van een perceel kunt vinden. De bouwtekeningen van voor 2010 zijn digitaal beschikbaar bij het Regionaal Archief Tilburg en die van na 2010 bij het gemeentehuis in Oosterhout.

Bouwtekeningen 1905-2010

Voor deze bouwtekeningen hoef je niet meer naar het gemeentehuis te gaan, gewoon vanaf de (luie) stoel met een paar klikken vind je de juiste informatie.

Zoeken op de website van het Regionaal Archief Tilburg:

Het zoeken is redelijk eenvoudig. Ga naar de website https://bouwdossiers.regionaalarchieftilburg.nl/, kies voor de gemeente Oosterhout of typ de naam in van de straat.
Je kunt nog filteren binnen de resultatenlijst en als je een keuze hebt gemaakt zijn er verschillende mogelijkheden.

Zoek je bouwtekeningen van vóór 1941 dan kun je die meteen via de website inzien. Voor de tekeningen tussen 1940 en 2010 kun je een verzoek indienen via de website.

Het duurt maximaal drie werkdagen voordat je via de e-mail een link ontvangt waarmee je de geselecteerde bestanden kunt inzien. Deze link is maar een beperkte tijd geldig. In eerste instantie krijg je alleen de tekeningen en eventueel berekeningen te zien. Vanwege de AVG is het niet toegestaan om de overige documenten (aanvraag en vergunning) zomaar te raadplegen.

Mocht je die wel nodig hebben dan moet je contact opnemen via bouwdossiers@regionaalarchieftilburg.nl.

Welke bouwtekeningen zijn niet beschikbaar? 

Voor de meeste panden geldt dat de tekeningen digitaal te raadplegen zijn. Maar enkele gebouwen zijn uitgezonderd omdat er  een veiligheidsrisico op rust.
Voor inzage van deze bouwtekeningen moet je schriftelijke toestemming vragen bij het college van Burgemeester en Wethouders van onze gemeente. Bij de betreffende bouwdossiers staat dat ook duidelijk aangegeven. Je krijgt daar ook een link naar een webpagina waar staat uitgelegd hoe je ontheffing kunt aanvragen.

Na het jaar 2009

Om deze bouwtekeningen in te zien, kun je contact opnemen met U kunt tekeningen van bouwdossiers digitaal opvragen bij het gemeentehuis. U kunt hiervoor een contactverzoek maken. Dit kunt u doen via de contactpagina van de gemeente.

Voor de constructietekeningen en berekeningen van de bouwdossiers die verleend zijn van 1999 t/m 2010 kunt u een contactverzoek maken via de contactpagina van de gemeente Oosterhout.

Wat zijn de kosten?

Voor het inzien van een bouwdossier en kopieën zijn er kosten aan verbonden. Deze zijn terug te vinden in de legesverordening (titel 1 hoofdstuk 10 en titel 2 hoofdstuk 10).

Contact