Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Samen Oosterhout Schoon

Gemeente Oosterhout werkt aan een schone, veilige en leefbare stad. Wethouder Marian Witte, met portefeuille Afval en Woonomgeving: "Onze medewerkers stadsbeheer houden samen met inwoners de stad schoon. In de strijd tegen het zwerfafval gebeurd heel veel, op kleine en grote schaal. Het is bijzonder om te zien dat zoveel mensen zich inzetten door te ZAPpen of door mee te doen aan de actieweek Nederland Schoon. Daar mogen we hartstikke trots op zijn.

Oosterhout Schoon

24 tot en met 29 maart 2018 staat in het teken van de landelijke actie Nederland Schoon. Tijdens de week van Nederland Schoon gaan de gemeente, bedrijven, scholen, vrijwilligers en buurtgroepen samen de straat op om hun buurt schoon te maken. 

De Stichting Nederland Schoon zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen. Gemeente Oosterhout doet ook dit jaar weer mee met de actie, met medewerking van bewoners, verenigingen en scholen. De gemeente ondersteunt de schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken.

Troep!

Sinds 2014 betrekt Project Troep! de middelbare scholieren bij het thema zwerfafval en maakt ze hen bewuster van hun eigen bijdrage aan een schone stad. Benieuwd? Kijk de film educatieproject Troep op You Tube!  

Samen 'opschonen' is ook nog gezellig
Troep! Scholieren geven vorm aan het thema zwerfaval