Cultuur

Oosterhout kent een rijk cultureel leven. Culturele voorzieningen en activiteiten maken de stad aantrekkelijk. Aantrekkelijk voor eigen inwoners, voor toeristen en als vestigingsplaats voor ondernemingen.

In Oosterhout: het complete sport- en cultuuraanbod

Op de website www.inoosterhout.nl worden sport- en culturele activiteiten aangeboden voor verschillende doelgroepen: kinderen tot 12 jaar, jeugd van 12-18 jaar en volwassenen. Ook het complete sport- en beweegaanbod voor aangepast sporten is terug te vinden via de website. Inloggen kan met inlognaam en wachtwoord die ook voor sjorssportief.nl gebruikt werden.

De website InOosterhout is een samenwerking tussen MOOVE, H19, Theek5, Delta Onderwijs en de gemeente Oosterhout.    

Cultuur 3.0

In 2015 werkten Oosterhouters samen aan de toekomst van cultuur in Oosterhout, onder de noemer Cultuur 3.0. Iedereen die cultuur van en in Oosterhout een warm hart toedraagt, een frisse blik heeft of cultuur kan verbinden, kon meedoen en meedenken.

Cultuurnota 'Droom, durf en beleef'

De opbrengst van de bijeenkomsten is terug te brengen tot drie thema’s: vrijheid (loslaten en belemmeringen wegnemen), contact (verbinden en samenwerken) en ondersteuning (faciliteren en stimuleren). Dit is vertaald in de Cultuurnota 'Droom, durf en beleef' (pdf, 13 MB). Deze cultuurnota is door de raad definitief  vastgesteld in juli 2016.

Alle stappen in het proces zijn samengevat in het procesoverzicht (pdf, 2MB).