Cultuur

Oosterhout kent een rijk cultureel leven. Culturele voorzieningen en activiteiten maken de stad aantrekkelijk. Aantrekkelijk voor eigen inwoners, voor toeristen en als vestigingsplaats voor ondernemingen.

In Oosterhout: het complete sport- en cultuuraanbod

Op de website www.inoosterhout.nl worden sport- en culturele activiteiten aangeboden voor verschillende doelgroepen: kinderen tot 12 jaar, jeugd van 12-18 jaar en volwassenen. Ook het complete sport- en beweegaanbod voor aangepast sporten is terug te vinden via de website. Inloggen kan met inlognaam en wachtwoord die ook voor sjorssportief.nl gebruikt werden.

De website InOosterhout is een samenwerking tussen MOOVE, H19, Theek5, Delta Onderwijs en de gemeente Oosterhout.    

Stadsorganist

Oosterhout heeft een stadsorganist: Jan Willems. Hieronder stelt hij zich aan u voor:

Ik ben Jan Willems, sinds 1 mei 2023 de eerste Stadsorganist van Oosterhout (niet te verwarren met stadsbeiaardier Pieter Maassen: die zit een verdieping hoger in de toren van de Sint-Jan achter de klokken). Oosterhout heeft namelijk een aantal prachtige historische orgels, die het beluisteren meer dan waard zijn! Zelf ben ik als organist verbonden aan de Catharinaparochie in Oosterhout en bespeel daar de prachtige orgels van de Sint-Jansbasiliek. Als stadsorganist zal ik me, in samenwerking met Stichting Ludens, bezighouden met het uitvoeren, initiëren en opzetten van activiteiten rond de verschillende orgels in de gemeente Oosterhout. Daarnaast zal ik de gemeente adviseren t.a.v. het behoud van de monumentale orgels die de gemeente Oosterhout bezit.

Meer info over de stadsorganist, de concerten en andere activiteiten kunt u vinden op www.stichtingludens.nl