Duurzaamheidslening

In de gemeente Oosterhout gaan steeds meer mensen aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Door een stormloop op de duurzaamheidslening is het budget van de gemeente eerder uitgeput dan verwacht. Het college van burgemeester en wethouders zet om die reden de duurzaamheidslening voorlopig stop. Dit betekent dat er sinds 20 juni 2023 nieuwe aanvragen voor de duurzaamheidslening niet meer worden behandeld. De al toegekende aanvragen ontvangen de lening nog wel. De nog niet toegekende aanvragen die binnen zijn, worden nog bekeken op volgorde van binnenkomst. Voor eigenaar-bewoners met een lopende lening heeft dit geen gevolgen.

Alternatief voor duurzaamheidslening

Eigenaar-bewoners die aan de slag willen met het verduurzamen van hun eigen woning kunnen een energiebespaarlening aanvragen via het Nationaal Warmtefonds. Deze lening is net als de duurzaamheidslening in te zetten voor maatregelen voor energiebesparing en energieopwekking.

Het Warmtefonds wil het mogelijk maken dat iedere eigenaar-bewoner de eigen woning kan verduurzamen. Daarom komen ook huizenbezitters die ouder zijn dan 75 jaar of onvoldoende leenruimte hebben mogelijk in aanmerking voor deze lening. U kunt direct op de website van het Warmtefonds een lening aanvragen. Kijk voor meer informatie, actuele rente en voorwaarden op de website van het Warmtefonds. (https://www.warmtefonds.nl/particulieren/voorbeelden-energiebespaarlening).

Vragen

Bij overige vragen over de duurzaamheidslening kunt u mailen naar duurzaam@oosterhout.nl.