Voor wie is MOOVE

 

Volwassen en senioren:

  • Reguliere kennismakingsactiviteiten

Regelmatig bewegen geeft een voldaan gevoel en samen bewegen is bovendien erg gezellig! MOOVE organiseert al dan niet met partners sport- en beweegactiviteiten voor volwassenen en senioren. Zo kun je verschillende activiteiten in de buurt proberen! Een overzicht van reguliere kennismakingsactiviteiten. kunt u vinden op www.inoosterhout.nl.

  • Aangepast aanbod

Wellicht bent u niet meer zo lenig of mobiel of bent u herstellende na een valpartij, ziekte of blessure. Bewegen kan veel gezondheidsvoordelen opleveren. Bewegen heeft bovendien een gunstige invloed op spieren en gewrichten, maar ook op diabetes. Het geheugen blijft fitter en door speciale oefeningen voor balans en coördinatie kunnen valongelukken voorkomen worden.

Uiteraard is het belangrijk om bewegen op te bouwen. Sportcoaches van MOOVE verzorgen specifieke lessen voor deze doelgroep binnen onder andere dagbestedingslessen op verschillende locaties en Beweegsaam op de Warande.

Zij weten precies welke oefeningen belangrijk zijn om te trainen voor u. Zo heeft u er optimaal voordeel van in uw dagelijkse leven.

Jeugd en jongeren

Het is belangrijk dat alle kinderen en jongeren kunnen sporten en bewegen op een veilige manier in een veilige omgeving. Samen met verschillende partners en sportaanbieders zorgen we ervoor dat de jeugd alle kansen krijgt op het gebied van sport en bewegen, maar ook op maatschappelijk vlak. Zo is er een in iedere wijk wel een leuk naschools aanbod te vinden dat veelal georganiseerd en begeleid wordt door Moove. Maar kun je ook net als de sportcoaches je inzetten voor citytrainer (link naar project citytrainer, punt 6)

Kinderen die zich tijdens naschoolse activiteiten of bij een reguliere sportclub (nog) niet zo thuis voelen kunnen deelnemen aan MOOVE-it. Kinderen bewegen in kleine groepjes, met veel aandacht en individuele begeleiding. Op een speelse manier wordt er gewerkt aan motorische, sociale en emotionele vaardigheden en ingespeeld op eventuele problematiek waar kinderen tijdens de gymles op school tegenaan lopen.

Voor meer informatie over de activiteiten: www.inoosterhout.nl.

Gezonde jeugd, gezonde toekomst

Wij geloven in de kracht van een gezonde omgeving! Daarom streven we met de JOGG-aanpak naar het gezonder maken van de plekken waar kinderen veel komen. Zodat ze thuis, op school en op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Zo maken we gezond opgroeien de normaalste zaak van de wereld. Een gezonde jeugd begin bij een gezonde omgeving, immer; de omgeving om het kind heen bepaalt of het kind gezond kan opgroeien.

Iedereen die bij kan/wil dragen aan een gezondere omgeving voor de Oosterhoutse jeugd is van harte welkom om zich aan te sluiten en mee te doen: JOGG verbindt acties, initiatieven en partners en ondersteunt gezonde ambities van organisaties met als gezamenlijk doel: gezonde jeugd, gezonde toekomst!