Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Starterslening (uitleg en voorwaarden)

Starters op de woingmarkt

 

Starterslening

Om starters meer mogelijkheden te bieden op de woningmarkt en de verkoop van woningen te bevorderen biedt de gemeente Oosterhout de starterslening aan.

Als een huis duurder is dan het bedrag dat je bij de bank kunt lenen, dan kan een starterlening van de gemeente misschien een aanvulling zijn. De starterslening kan het verschil tussen de koopprijs van een huis en het bedrag dat u bij uw bank kunt lenen misschien overbruggen.

Starters die in de gemeente Oosterhout in aanmerking willen komen voor een starterslening dienen te voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • de starter heeft nog geen eigen woning in bezit gehad.

  • de starterslening bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 25.000,-.

  • voor het in eigendom verwerven van een woning in de gemeente Oosterhout, waarvan de koopprijs (bestaand) / koop- aanneemsom (nieuwbouw) (inclusief eventuele verbeteringskosten) niet hoger zijn dan € 200.000,-. 

De lening:
De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en een looptijd van 30 jaar. De eerste drie jaar betaalt u geen rente en aflossing over de Starterslening, daarna wel, tenzij u nog niet kunt betalen. U kunt dan bij SVn een hertoets aanvragen. Verder kan de Starterslening altijd (geheel of gedeeltelijk) boetevrij afgelost worden.    

Formulieren aanvragen
De aanvraagformulieren worden op verzoek aan potentiële kopers verstrekt. Voorwaarde hierbij is wel dat de aanvrager bijgaand formulier volledig ingevuld bij de gemeente Oosterhout indient.

Meer informatie: 
In bijgaande folder en op de website van SVn www.svn.nl vindt u meer informatie over de starterslening.