Nationale Buitenspeeldag: woensdag 8 juni 2022

Elk jaar doet Oosterhout mee aan de Nationale Buitenspeeldag! In 2022 is dit op woensdag 8 juni. Op deze dag zijn verschillende straten afgesloten voor verkeer zodat kinderen fijn op straat kunnen spelen. 

De Nationale Buitenspeeldag (voorheen Nationale Straatspeeldag) is een landelijk initiatief.
De Buitenspeeldag in Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente. De gemeente ondersteunt de actie ook door het faciliteren van afzettingen en afvalbakken.

 

Subsidie aanvragen vóór 13 april 2022

De datum voor de Nationale Buitenspeeldag in 2022 is woensdag 8 juni. Vóór 13 april 2022 kunt u de subsidie / vergunningsaanvraag indienen (Let op: Inloggen met DigiD). Er is een subsidie van € 500,- beschikbaar.

Voor een volledige aanvraag heeft u nodig:

*Indien u een plattegrond wilt ontvangen via de gemeente, neem dan contact op met Bibi Schuurs via jong@oosterhout.nl.

De beleidsregels voor subsidie voor de Buitenspeeldag zijn te vinden op pagina 69 van de Beleidsregels voor subsidieverstrekking Oosterhout 2022 (Pdf-bestand, 535 kB).
Let op: wat komt niet in aanmerking voor subsidie? Fysieke maatregelen of aanpassingen in de openbare ruimte, aanschaf van materialen/goederen die later voor privédoeleinden worden gebruikt, onkostenvergoedingen voor allerhande diensten van vrijwilligers en kosten voor eten en drinken.


Voor draaiboek en tips Buitenspeeldag:


Nog niet eerder iets georganiseerd?

We helpen je graag een handje. Kijk hier (Pdf, 124 kB) voor welke vragen je allemaal tegenkomt bij het aanvragen van een subsidie voor de buitenspeeldag. Alsnog vragen? Stel ze gerust via jong@oosterhout.nl.


Vrijwilligers

Dankzij vrijwilligers is de Buitenspeeldag mogelijk. Geef u op als vrijwilliger!

Voor meer informatie en om u aan te melden om de activiteit als vrijwilliger (mede) te organiseren, kunt u rechtstreeks contact opnemen met één van de wijkmakelaars of met "Oosterhout voor elkaar" via www.oosterhoutvoorelkaar.nl.


Vragen?

Heeft u nog vragen over de Buitenspeeldag of over het aanvragen van de vergunning of subsidie?
Neem contact op met Bibi Schuurs via telefoonnummer 14 0162 of via jong@oosterhout.nl