Toegankelijkheid Oosterhout

Iedereen wil maximale bewegingsvrijheid.
Dat geldt ook voor mensen met een lichamelijke beperking. Of dat nu blinden of slechtzienden zijn, doven of slechthorenden, rolstoelgebruikers of elke andere vorm van een beperking. Iedereen wil namelijk graag zonder hindernissen de simpelste dingen in het leven kunnen doen; boodschappen, naar de dokter gaan, sporten, de bibliotheek, uiteten gaan, musea bezoeken en nog veel meer! Maar waar vindt u de best toegankelijke locatie?

Kijk of beoordeel zelf

Alle locaties die in Oosterhout gewaardeerd zijn, vindt u terug op de website
www.ongehinderd.nl of in gratis app van Ongehinderd. Hierdoor heeft u altijd inzicht in de toegankelijkheid en voorzieningen van alle publieke locaties. Zo kan u vooraf zien hoe gebruiksvriendelijk bijvoorbeeld de toiletten zijn of u makkelijk kunt parkeren of naar binnen kunt. Ongehinderd is een initiatief voor en door mensen met een beperking. Het is dus gebaseerd op de behoeften en beleving van mensen met een beperking. Door ook uw eigen ervaringen te delen, geeft u anderen nog meer keuzevrijheid. Daarom kunt u ook zelf locaties beoordelen met de Ongehinderd app en website.

Toegankelijkheid waarderen

Verschillende locaties in gemeente Oosterhout zijn al goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Graag wil de gemeente de toegankelijkheid van haar stad voor mensen met een fysieke of lichamelijke beperking verbeteren. Om verbeteringen te kunnen aanbrengen willen we meer inzicht krijgen in hoe toegankelijk Oosterhout is. Daarom is een Klankbordgroep Ongehinderd Oosterhout (KOO) opgericht. De testers van KOO keuren in opdracht van de gemeente verschillende locaties. 

Over ongehinderd Toegankelijkheid Oosterhout 

Ongehinderd is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Volgens landelijke regels keuren zij locaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Op basis van het resultaat brengen zij een vignet aan op de locatie.